Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

AM del 2 2017

2017-07-15

Andra deltävlingen i 2017 års upplaga av klubbmästerskapet i Arjeplogs båt och trollingklubb. Vi hade båda båtarna på plats och suget efter tävling var stort. Lag 1 hade ju visserligen varit nere i Hallen och fiskat i Storsjön, samt kört en lyckad tur på Storavan dagen innan. Medan lag 2 tagit det mer lugnt och vässat krokarna.

 

Lag 1 sov i klubbstugan i Rossne och gick ut mot Svartberget för att fiska, medan lag 2 gick ut från hamnen för att fiska på "träsket". Det var en fin kväll uppe i Rossne med lugnt väder, men prognosen hade lovat att det skulle blåsa upp under tävlingsdagen. 

 

Arjeplogs båt och trollingklubbs stuga i Rossne

 

En utsikt man aldrig tröttnar på

 

Som medlem i ABOT så har man tillgång till stugan med tillhörande bastu. Klubben har verkligen gjort ett kanonjobb med att rusta upp stället och det finns alla bekvämligheter man kan tänka sig. Antalet bäddar är många och det går bra för fler team att rymmas där. Klubbstugan är till för alla och så länge det finns hjärtrum finns det stjärterum. Det är bra om alla tar sitt ansvar och städar efter sig vid besök så vi kan fortsätta nyttja denna fantastiska klubbstuga.

 

Fisket då? För lag 1 har det gått troll i fisket på Hornavan, men det kommer vända det är vi övertygade om. Planen vi hade var att köra uppe vid Svartberget, men när vi kom tid fick vi bevittna att vattnet fortfarande var väldigt kallt, just över fyra grader. Vi fick en röding på 32 cm innan det högg lite bättre på ena pulkan och Richard blev mäkta förvånad då fisken helt plötsligt gick lös och upp kom endast löjskallen men inga krokar. Vi styrde ner mot varmare vatten i förhoppning om att öka antalet hugg. Nere i höjd med rödingudden fick vi ytterligare ett hugg i slutet på dagen men det gick också lös efter en kortare stunds drillning. Mer än så var vi i lag 1 inte i kontakt med under denna dag och vi behöver hitta tillbaka till vårt fina fiske på sveriges djupaste sjö.

 

Lag 2 har inlett säsongen på ett otroligt bra sätt, med först en andra plats på första deltävlingen och senare en fin fjärdeplats på ÖLM där man var endast fyra dryga poäng från andra platsen. Nu var förhoppningarna att fortsätta på den inslagna vägen. Janne hade denna dagen med sig förutom självskrivna Amanda, även sin sambo Elin. Planenligt fiskades "träsket" men det var inte något vidare fiske denna dagen. Efter en för liten öring och några bomhugg gick det på en godkänd öring, men den valde tyvärr att simma mot djupet efter att ha skådat båten på för den lite väl nära håll. Janne gjorde senare en förskräcklig upptäckt...

 

Ena gasten hade med sig banan ombord!!

 

Kaptenen fick snabbt agera och den gula böjda frukten åkte snabbt över bord. Även om det bara var ren vidskeplighet så var det alldeles för störande och åtgärder krävdes. Det tog inte lång tid efter att Janne ordnat upp med denna mardröm för fiskare så högg det! Det var med en lättandes suck som en godkänd öring på 1,7 kg kunde landas och vidskepligheten mot bananer stärktes ytterilgare. 

 

Det var tyvärr den enda godkända men lag 2 fick väga in en fisk i alla fall. Segrar för dagen blev Storlommen, före Silverminken och Team Sundström. Det sistnämnda teamet fick även dagens största fisk en öring på ca 6,5 kg.

 

En sjunde plats stannade lag 2 på

 

I totalen gick Bottennappet upp i ledning före Trolle som båda fyllt baljorna under båda deltävlingarna. Lag 2 ligger på en fjärde plats i totalen.

 

 

Nästa deltävling blir den 29/7 på Tjeggelvas men före det är det Racksunds fiskefestival. Hoppas vi ses där! 

 

/Richard - Team F4F

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)