Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Storsjötrollingen 2017

2017-07-08

Förra helgens tävling i Arjeplog tillsammans med denna tävling i Storsjön är två större tävlingar som i våra ögon sett är två helt fantastiska arrangemang med många båtar, god stämmning och en storslagen miljö. Teamet var representerat av lag 1 som varit flera gånger nere och deltagit i storsjötrolling.

 

Efter ÖLM och inför den här tävlingen hade vi i lag 1 en hel del att fundera över, tre bomdagar på vårat "hemmavatten" och vi kunde inte sätta finger på vad det var som inte stämmde. I storsjön finns mycket fisk och vi hoppades innerligt att vi skulle ta oss ur det bommande träsket. Uppladdningen inför tävlingen fick ske på torra land då det blåste väldigt mycket redan från måndagen då båten blev sjösatt i hamnen i Hallen. 

 


 

Tävlingsdag 1 torsdag 6/7

Laddade och revanschsugna gick vi ut i rätt så ordentlig vind, men prognoserna sa att det skulle mojna framåt lunch och mot eftermiddagen. Utan att ha provfiskat gav vi oss iväg mot ett ställe som tidigare levererat bra med fisk för oss under tidigare års tävlingar. 

 


 

Vi fick mycket fisk första dagen, men bara fisk under 50 cm som är minimåttet för tävling. Det skulle visa sig att vi var på fel plats under första dagen, vi hamnade i något av en barnkammare. Många andra team fiskade bra men vi kammade noll, ett resultat som gav blandade känslor. Visst vi hade fått bra med fisk och det var roligt och gav aldrig en lugn stund, men vi hade ingen invägningsbar fisk.

 

Efter första dagen var Team Ogge i ledningen efter en balja med fem fiskar och en total poäng på 244,18 p, före tvåan Cadputer med fyra fiskar och 200,48 p, och trean Karlsson/Rubin fem fiskar och 165,67 p.

 

Tävlingsdag 2 fredag 7/7

När tävlingsmänniskor inte lyckas prestera som man är van vid blir det ofta en hel del huvudbryderier. Men tack vare att vi fick så pass mycket smått dagen innan så kändes det som på något sätt att vi hade viss vind i seglen. Vi fortsatte helt enkelt att tro på oss själva och var rörande överrens om att ett traktbyte var nödvändigt. 

 

Kvällen innan hade vi pratat om att vi skulle minsann försöka få oss nån kanadaröding, då storsjön har mycket av den sorten och en del väldigt stora. Vi tänkte att det skulle kunna lyfta oss några placeringar i resultatlistan. Vilket gjorde att vi styrde in mot grundare vatten och lade ut.

 

Väldigt kort efter att vi lagt ut kunde vi påbörja första drillningen för dagen, fisken verkade något tyngre då Anna höll på att ta in den och beteendet var gäddlikt. Hoppet att detta kunde vara en kanadröding var överhängande, men säkra var vi inte. 

 


 

Visst var det en kanadaröding, som i vår hemgjorda måttränn med en stållinjal från ojanpääre i Arvidsjaur visade 68 cm i längd och vikten var 3,005 kg. Det infann sig flera turer av glädje. Först och främst för att vi kom ur den negativa trenden med att inte få någon godkänd fisk, men även att vi fått vår första kanadaröding.

 

Vi fortsatte fiska och det högg ganska snart igen, denna gång var det lite mer fart i hugget och vi gissade spontant på öring. Det visade sig stämma och även denna fisk höll tävlingsmåttet med god marginal. En öring på 58 cm och 2,036 kg. Nu var vi verkligen på gång. Det var väldigt kul att fiska igen.

 

 

 

Vi landade ytterligare en godkänd öring denna dag på 54 cm med en vikt på 1,579 kg. Vilket ledde oss in i resultatlistorna och en 19 plats. Ledaren från gårdagen Team Ogge gick bom medan Karlsson/Rubin vägde in fem fiskar och gick upp i ledning med totalt 335,88 p. Extra glädjande var nya tvåan Reprikets trollingteam från Arjeplog med fyra fiskar från gårdagen och fem denna dag med totalt 325,53 p, före trean Bamse XXL på sju fiskar och 276,18 poäng.

 

Tävlingsdag 3 lördag 8/7

Sista dagen för detta års tävling nere i storsjön och vädret var fortfarande helt fantastiskt men prognosen hotade med lite regn framåt lunch tid. Att kunna gå ut med en avslappnad känsla och fiska helt utan panik gjorde att sista dagens fiske kändes lika skoj som första dagen. En extra krydda var att våra klubbkamrater från ABOT Reprikets trollingteam var med och kämpade om segern. 

 

Vår förhoppning om att fortsätta ta godkänd fisk blev sann redan på utlägg då det klev på en 55 cm och 1,764 kg. Vi skulle få på två fiskar till men dessa var mindre och släppte dessutom bakom båten. Sista tävlingsdagen pågick till 1500 och då ljöd sista skottet för 2017-års storsjötrolling. För vår del återstod upptagning av båt och hemtransport efter avslutad invägning och prisutdelning.

 

För reprikets trollingteam som fick en fisk idag slutade man trea med totalt tio fiskar och en sammanlagt 373,73 p. Avståndet upp till andra platsen och Karlsson/Rubin var knappt mätbara 0,49 p, vilket innabar att Karlsson/Rubin hade med sina elva fiskar fått ihop totalt 374,22 p. Segrare i årets tävling blev Team Ogge som efter att bommat under gårdagen slog till med tre fina öringar och en topp på 5,426 kg utspritt på 84 cm. Vilket också blev tävlingens största fisk.

 

 

Vi i team F4F vill gratulerar pristagarna och passar även på att tacka stugkamrater arrangörer och övriga team som gör tävlingar av den här sorten till vad dom är! Vi åker nu hem och laddar för nästa tävling som är del 2 i Arjeplogsmästerskapet den 15/7. Väl mött! 

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)