Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

ÖLM 2017

2017-07-01

Tävlingen som är höjdpunkten i Arjeplog under slutet på Juni och början på Juli, pågår i dagarna tre och startade i år torsdagen den 29/6. Startfältet bestod av 66 båtar där en del av båtarna har kommit så långt som från Finland. Teamet var representerat av båda båtarna och förväntningarna var stora inför starten.

 

Dag 1 torsdag 29/6

 

Vädret var utsökt med svag vind och strålande sol då startskottet gick kl 0730. Lag 1 åkte upp till Jäkkvik och kämpade på i ett kallt och spegelblankt vatten. Medan lag 2 höll sig till den nedre delen av Hornavan, ett beslut som skulle bli framgångsrikt. 

 

Lag 1 gick tom första dagen medan lag 2 fiskade full balja på hela sex fiskar och placerade sig på en fjärde plats efter ledande Team Bergsviken, Storlommen och BTK Trollingteam. Största fisk hade Storlommen en öring på dryga 6,4kg

 

Hans Storlommen Strömgren med en öring på drygt 6,4kg

 

Dag 2 fredag 30/6

 

Andra tävlingsdagen och det strålande vädret höll i sig, fantastiskt att få vara ute på sjön då vädret visar sin bästa sida som under dessa dagar. Team Bergsviken gick ut med ledarflaggan efter en fin balja på torsdagen, en flagga som lag 2 siktade på att överta efter fredagens fiske.

 

Lag 2 forstatte med sin framgångsrika taktik och kunde väga in tre godkända fiskar och hoppet för framskjutna placeringar levde i allra högsta grad. I lag 1's båt  gick det verkligen troll i fisket och inte en enda godkänd fisk fanns att väga in den andra tävlingsdagen.

Amanda Båt 2

 

Efter andra tävlngsdagen ligger lag 2 på en andra plats drygt åtta poäng bakom Team Bergsviken som behåller ledningen. Dagens raket som klättrade ordentligt var Team Blåbär, med en imponerande balja där fyra fiskar gav 15,56 kg. Det gav en total poäng på 273,52 och en tredje plats!

 

Dag 3 lördag 1/7

 

Det var nu allt skulle avgöras. Teamet med en båt i översta toppen av resultatlistan och verkligt slagläge lade ut för sista tävlingsdagen. 

 

För lag 1 fortsatte det tunga fisket och en tredje bomdag blev ett faktum, något som alrig tidigare har hänt under ÖLM. Peter och Richard hade många frågetecken med sig hem  inför den kommande storsjötrollingen nere i Hallen i Jämtland.

 

Tyvärr för lag 2 gick det inte på någon godkänd fisk och man fick nu hoppas till andra liknande resultat för att få behålla sin pallplats. För Janne, Dennis och Amanda blev det dock de suraste av äpplen då två team (TT och Storlommen) lyckades smita förbi med ynka 4 poäng vardera och en försmädlig fjärde plats för ett välfiskande lag 2. Som trots den initialt irriterande placeringen var väldigt nöjda och stolta med en så väl genomförd tävling som denna.

 

Pallplatsterna fördelades enligt följande: Team Bergsviken pallade för trycket och fiskade bra även sista dagen med fyra godkända fiskar och segrade med totalt 451,76 poäng. Andra platsen gick till Storlommen som fiskade ihop 309,14 p. Tredje platsen gick till TT med skipper Pär Marklund som fiskade ihop 309,06 p. Otroligt jämt med andra ord. 

 

Team F4F vill tacka arrangörer med Monica Andersson i täten, samt övriga deltagare och anhöriga fiskare till en fantastiskt trevlig tillställning. Stort grattis till de tre teamen på pallen och tack och på återseende från Team F4F.

 

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2017-07-10 21:33:14 - Ulf , Uffetengman@gmail.com

Alltså. Ni i era team är en fröjd att följa. Ödmjuka,familjära,hjärtliga å Mkt skickliga fiskare. Kul å lära känna er. Mvh Ulf
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)