Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

AM2

2016-07-17

Störta tävlingsöringen i klubbens historia?! Ja stor var den ialla fall...

 

Morgonen började ca 04,30 hemma i Moskosel då jag och brorsans pojk Hampus som skulle agera gast för dagen gjorde oss redo för en tävlingsdag på Hornavans djupa vatten. Regnet föll forfarande friskt men åskan som hade gått hårt under natten hade dragit vidare när vi satte oss i bilen för den ca timlånga resan upp till Arjeplog.

Väl framme vid båten tog det inte många minuter innan vi la ut för att hinna så långt upp på sjön innan klockan slog 07,00 å tävlingen startarde. Siktet var inställt på området runt Svartberget där djupet ofta passerar 200 meter, så då klockan slog 7 drog vi av gasen och började tackla ut prylarna.

Vi hann inte tackla ut så många spön innan det gungade i ett av riggspöna å vi drillade in en gränspucks röding som lossnade vi båten... nå bara fortsätta med att få ut resterande spön.

Det knogade att hugga lite då & då så vid halv tio tiden hade vi tre godkända rödingar i baljan, en skön känsla att veta att man får väga in full pott i antal :-)

Hampus med nytt PB

Det var två som låg på ca 49cm men en lite finare med vackra färger

 

Nu var hoppades vi på att få något med lite mera vikt att lägga i baljan så poängen kunde höjas och vi kunde få en bra tävling att ta med till i slutet av säsongen. Men icket, dagen fortsatte i samma stil med en hel del mindre fisk av både öring och röding. Runt tvåtiden slutade det regna å solen började skina på den spegelblanka sjön. Men då vi hade bra många mil ner till hamnen för invägning var det bara att börja packa ihop 15,40 för att hinna i tid.

Väl i hamn var det en hel del team som tydligen hade haft en tung dag och inte kom ner till invägningen, men några team hade fått rätt fina öringar.

Dock stack Team Storlommen ut lite extra med en minsta fisk på 5,18kg, ja det var den lilla!! För den större av de två öringarna vägde hela 7,71 kilo!!!  

1:a, 2:a och 3:a

Detta gav han 168,90 poäng och så även 1:a platsen före 2:an Team Tjintok å 3:an Team Malmis. Stort grattis till er!!

am2 2016

Själv hamnade vi 4:a och Janne i Team F4F Lag 2 som fiskade med familjen på nedre delarna av sjön kom på 5:e plats.

 

/Peter Team F4F

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)