Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Öppna Lapplandsmästerskapet 2016

2016-07-04

 

Inför årets upplaga var uppladdningen rätt annorlunda på våra team. Lag 2 har hunnit med en tävlingen redan där man också fiskade riktigt bra och slutade som segrare, medan Lag 1 har haft en verklig kamp mot klockan med att hinna få den nya båten tävlingsklar. Lag 1 kämpade ändå till några minuter efter midnatt på onsdagskvällen innan man var redo för tävling och fick sig några timmars välbehövlig sömn innan starten på torsdagsmorgonen. 

 

Första tävlingsdagen

I och med de fina framgångar som lag 2 skördat under fjolåret men också inledningen av detta år har ett litet favorittryck byggts upp på och några av de andra teamen inom ABOT var inte sena med att poängtera detta. 

 

I lag 1 är man väldigt ringrostiga första dagen och det är inte mycket som lirar på den nya skutan och viss friktion känns ombord när det tar tid att tackla ut och saker och ting inte har sin bestämda plats. Grejorna kommer tillslut ut och fisket påbörjas, men det tar en rätt lång tid (nära inpå lunchtid) innan det hugger och då en för liten röding. Därefter trollas det en längre stund utan hugg innan det helt plötsligt hugger på ena pulkan och det är inget snack om att det är en godkänd fisk. Peter drillar hem en fin röding på 50 cm och nollan är spräckt. Senare på eftermiddagen tar lag 1 sin andra godkända fisk, återigen är det en fin röding på 50 cm som Richard vevar in och det är en betydligt bättre stämming i båten när första tävlingsdagen avslutas och fiskpåsen lämnas vid ångbåtsbryggan.

 

Peter med en fin röding på 50 cm

I lag 2 började dagen också lite segt där en gädda på 5+ var det som hände före lunch, därefter kunde Janne och Dennis turas om att drilla och det kom upp en godkänd blandat med någon för liten. Total den första dagen väger lag 2 in tre öringar.

 

Janne med en av de tre öringarna från första dagen

 

De fiskar som våra team väger in första dagen räcker till 111,18 p och en 5:e plats för lag 2 och en 16:e plats för lag 1 med 66,54 p. 

 

Dennis med en fin öring

 

Efter första tävlingsdagen så leder Team Karlsson, efter fem fiskar och totalt 176,28 p före Team Uddlös på andra plats med fyra fiskar och totalt 171,48 p och på tredje plats Team TT med fyra fiskar och totalt 139,00 p.

 

Andra tävlingsdagen

Som det sagts så många gånger förut är ju andra dagen en dag som inte brukar generera så mycket fisk, så var fallet denna dag också. Lag 2 gick tom och lag 1 kunde väga in en öring på 2 kilo. Det var en del team som inte hade en dålig dag och fick rejält med fisk, Team Laponia med skeppare Anders Hahn hängde in fem fiskar och Team Silverminken med Tomas Lestander fiskade fullt och tog över ledningen då alla team i topp fem gick bom.

 

Det gjorde att Lag 2 ramlade ner till 19:e plats och Lag 1 föll till 20:e plats trots en ökning till 110,00 p.

 

Efter andra dagens fiske var resultatet så att Team Silverminken var i ledningen med sex fiskar och totalt 220,12 p, på andra plats Storlommen med sex fiskar och 214,70 p och på tredje plats Team Laponia med fem fiskar och 200,08 p

 

Tredje tävlingsdagen

Inför sista dagen var det väldigt tight i resultatlistan, det var många team som hade chansen att knipa segern. I vart fall de 20 första teamen om något av dem gjorde en riktigt bra dag. Det var ett rätt okej fiske den sista dagen sett över alla deltagande team där det kom upp rätt mycket fisk. Men för våra två båtar som båda hade åkt upp till Jäkkvik gick det lite tyngre. 

 

Lag 2 lyckades endast landa en fisk som tyvärr inte höll måttet och Lag 1 som hade en intressant inledning med några för små fiskar i början med avtagen aktivitet på fiskarna till slut lyckades landa en godkänd röding på 47 cm. 

 

Vid invägningen var det spännande för de team som gjorde upp i toppen av tabellen. Det hela slutade dock med att Team Silverminken höll undan och vann för femte gången Öppna Lapplandsmästerskapet på totalt nio fiskar och 313,42 p före Team Laponia på åtta fiskar och 288,14 p och Team Storlommen på tredje plats med åtta fiskar och 286,56 p. Lag 1 slutade på en 16:e plats med 140,04 p och lag 2 slutade på 25:e plats på totalt 111,18 p. Tävlingens största fisk togs av Team S1 Finland och var en rejäl öring på 89 cm och 6,554 kg.

 

Tävlingens största fisk som togs sista dagen

 

2:a Team Laponia - 1.a Team Silverminken - 3:a Team Storlommen

 

Sammanfattningsvis så gick det inte riktigt som vi i Team F4F hade hoppats, med det är ju så med fisket, inte alltid det går som man vill. Vi åker hem och laddar om för nya tävlingar då först och främst för lag 1 blir det ner till Hallen och Storsjötrolling.

 

Avlutningsvis vill vi i Team F4F tacka arrangörer och övriga deltagande tema för ett trevlig helg och vill givetvis också gratulera Team Silverminken med Tomas Lestander i spetsen som återigen visat sig vara bäst när det gäller! Hatten av.

 

- Richard, Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)