Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Seger i femte deltävlingen för Lag 2

2015-08-15

Även inför denna deltävling åkte vi upp redan fredag för att sova i båten. Redo för tävling var jag (Janne), Amanda och Dennis. Amanda hade fått mersmak efter sin förra tävling och var nu sugen på en ny tävling och att denna gång få vinna. Vid ett svagt ögonblick där i båten på fredagskväll lovade vi andra att om det skulle bli seger skulle vi bada i det inte alltför varma vattnet.

Uppstigning lördag 06.00, kokade kaffe, åt frukost och gjorde oss redo för att åka ut. Det såg ut att bli en riktigt fin dag och solen speglade sig i Hornavans klara vatten. Vi hade tacklat ut det mesta strax efter 7, men huggen uteblev… Det visade sig vara trögfiskat då det endast blev några små abborrar och en mindre gädda. Klockan gick och vi väntade fortfarande på en godkänd fisk.

Det var först vid 13-tiden som det nappade på ena djupriggen och Amanda var redo att drilla. Efter några minuter så landade vi äntligen dagens första godkända Öring i håven, som dessutom visade sig var nytt PB för Amanda (2,4 kg). Sen dröjde det inte länge förrän ena riggen löste ut och det skrek i rullen! Nu var det Dennis tur att drilla och efter en härlig kamp så landades ytterligare en godkänd Öring i håven på 2,6 kg.

 

Amanda och Dennis med varsin öring

 

Nu hoppades vi verkligen på en till godkänd fisk för att ha större chans till en ev pallplats. Men fisket blev återigen trögt och tiden började rinna ut. Tillslut högg det äntligen på en fisk och det var Amandas tur att drilla. Det blev inte någon godkänd fisk men ytterligare ett nytt PB för Amanda, denna gången på Abborre (0,8 kg).

 

 Amanda med nytt pb på abborre

 

Vi bestämde oss för att köra en sista snoa innan vi var tvungna att ta upp grejerna och bege oss mot land för att inte missa invägningen. Då äntligen löste ena djupriggen ut! Kunde det vara den sista fisken vi väntat på? Amanda var trött efter en lång dag på sjön så det blev Jannes tur att drilla och efter en härlig kamp kunde han tillslut landa dagens tredje godkända Öring (3kg). Vi tog upp grejerna och begav oss mot invägningen. Hur skulle det gå? Skulle det bli någon pallplats? Skulle vi bli tvungna att bada? Amanda hoppades så klart på bad!

Efter alla fiskar var invägda visade det sig att dagens resultat räckte till Lag 2 första seger! Äntligen!

 

Segerposé efter en fin dag på Hornavan

 

Resultat deltävling 5                                                                           

1. Team F4F Lag 2  140,4p

2. Team Blåbär    134,1p

3. Team Silverminken    97,4p

 

Inför sista deltävlingen är det spännande då lag 2 nu klättrat upp på en 2:a plats och Lag 1 ligger på en 5:e plats.

 

Ställning efter 5 deltävlingar:

 

 

 

Åsså var det ju det här med badet…

 

 

                                                                                                 // Janne

Antal kommentarer: 1

2015-08-18 17:35:16 - Benny Granström, benny.granstrom@vrtrack.se

Måste ju bli en bok med alla vackra bilder och komentarer.Bra jobbat. // Benny.(
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)