Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Seger i fjärde deltävlingen!

2015-08-01

En vis man sa en gång: "Man ska vara ute i riktigt dåligt väder, så man lär sig uppskatta de fina turerna", denna deltävling var en sån där gång.  Med rätt ordentlig vind och ett regn som föll konstant tacklade vi ut för den fjärde av de sex deltävlingarna i 2015 års upplaga av Arjeplogsmästerskapet. Vi hade båda båtarna representerad denna dag, i lag 1 var det Richard, Peter samt att Richards fjälla Anna var med och kikade vad det egentligen var vi pysslade med när det var trollingtävling. i lag 2 så var Janne och Dennis på hugget för att följa upp förra helgens prestation.

I lag 2 började tävlingen på bästa sätt med en fin öring redan efter 10 minuters fiske. Det var Dennis landade en öring och putsade där igenom sitt personbästa ytterligare denna säsong.

Dennis med en öring på 2,790 kgDennis med nytt personbästa på 2,790 kg

 

Tyvärr blir det bara mindre öringar i denna båt efter den strålande inledningen.

 

I lag 1´s båt startar det lite segare och det dröjer fram till 09-tiden innan första öringen landas och den är tyvärr två centimeter för kort och får därför simma tillbaka. Det tar en dryg halvtimme innan det hugger igen återigen på pulkan, men denna gång håller fisken måttet och med 49 cm har vi första godkända för dagen.

Klockan närmar sig 1100 och hungern gör sig påmind och det börja talas om mat då det plötsligt hugger på ena djupriggen, ett ordentligare hugg och humöret skjuter i höjden. Peter börjar drilla och när vi får se stjärtspolen är allt underbart i regnet. Fisken landas om än lite lustigt då håvmannen inte riktigt har motoriken med sig denna dag. Men då ser vi att fisken utsatts för en gäddattack med ett rejält bitmärke på sidan. En öring på 66 cm och 2,8 kg.

Gäddbett är ruskiga saker

Två godkända och det är sex timmar kvar av tävlingen, hoppet om att fiska fullt ligger och gör sig påminnt. Vi hinner få i oss lunch innan det blir dags för nästa hugg, Peter ska kolla beten på djupriggen och då han tar i spöet hugger det och drillningen kan börja. Ett tag senare ligger fisken i håven och den mäter drygt 60 cm och väger strax över två kilo. Full balja och fortfarande tävlingstid kvar.

 

Vi landar en öring till som också den är godkänd på 49 cm, den senare visar sig dessutom vara lite rundare i formen och något tyngre. Därefter är det lugnt fram till tävlingsslut och intransport till hamnen för invägning. Turligt nog har regnet avtagit och invägningen kan genomföras utan nederbörd.

 

När samtliga fiskar är vägda så står lag 1 som segrare före Team Bottennappet på andra plats, Team Blåbär på tredje och lag 2 som fyra.

2:a Bottennappet, 1:a Team F4F lag 1, 3:a Team Blåbär

 

Tre fiskar och 120,80 p räcker till seger, bottennappet vägde också in tre fiskar och fick ihop 111,60 p, blåbär vägde in två fiskar och fick ihop 68,20 p. I totalen ligger lag 1 på en tredje plats och lag 2 ligger på femte plats.

Totalen efter fyra tävlingar

Nästa deltävling äger rum den 15/8, vi ses då!

 

Richard - Team F4F

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)