Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Arjeplogsmästerskapet del 3 av 6

2015-07-25

Arjeplogsmästerskapen deltävling 3 (Lag 2)

På Fredag eftermiddag styrde vi kosan mot Arjeplog för den 3:e deltävlingen av Arjeplogsmästerskapen. I bilen var det jag, dvs Janne, samt Elin och Amanda, även familjens två yrväder till hundar fick följa med. Vi åkte upp redan fredag för att sova i båten.

Morgonen började 07.00 med frukost och kaffe innan vi lämnade hamnen. Eftersom vädret var dåligt tog vi det lite lugnt innan vi åkte ut. Hade tacklat ut grejerna vid 8-tiden i snålblåst och duggregn, men tyvärr lät första hugget vänta på sig. Efter att ha kört några svängar på grundare vatten bestämde vi oss för att gå mer på djupet.

Det dröjde då inte länge innan de äntligen gick på en fisk på ena djupriggen. Vi hade i förväg bestämt att Amanda 8-år skulle drilla när det small på.

Amanda tog spöet och kämpade på väldigt bra, utan några som helst problem vevade hon in den och Janne landade den i håven. Dagens första godkända Öring var ett faktum.

 Amanda med dagens första

 Öring på 60cm

 

Vi tacklade ut igen och det dröjde inte länge förrän det återigen högg på ena djupriggen. Amanda var redo att återigen kämpa och drilla in en fin Öring på ca 57cm till båten. Hon hann inte mer än pusta ut innan det var dags igen. Denna gång bjöd fisken på flera härliga rusningar och en del piruetter innan den kom närmare båten. Där lyckades fisken trassla in sig runt djupriggen och för stunden såg det inte ut som att vi skulle lyckas landa den i båten. Men Amanda höll sig lugn och efter lite trixande från Janne med håven landades den äntligen i båten. Tur var väl det! För det visade sig sen att det var den största för dagen och ett PB för Amanda då den mätte 60cm och 2.2kg.

Amanda och Janne 

Amanda och Janne

 

Trots att dagen hittills hade leverart bra och vi njöt av stunden så visade det sig att det skulle bli ännu bättre. För en timma senare när solen äntligen visade sig var det dags igen. Amanda högg spöet och började veva in. Men när fisken nästan var framme vid båten löser ännu ett spö ut från djupriggen och det skriker i rullen Medan jag landar Amandas 4:e godkända Öring för dagen, denna på 58cm, i håven låter vi den andra fisken vänta.

När Öringen ligger säker i båten är Amanda trött och vi bestämmer att jag får drilla den andra fisken. Jag greppar spöet och känner att det är en tyngre fisk. Misstänker ganska snabbt att det är en gädda. Men man vet ju aldrig så jag drillar vidare i lugn och ro. Efter ca 10 min ser jag fisken närma sig båten och min första tanke visade sig stämma, det var en gädda, men den såg stor ut! Kunde det vara så att jag skulle få passera min drömgräns på 10kg? Men den stora frågan var vem som skulle landa den i båten…

Amanda fick styra båten och Elin fick chansen att håva sin första fisk. Som tur var höll hon för trycket och landade gäddan utan problem. Nu återstod bara frågan, Hur mycket vägde den?

Gädda

Janne med nytt PB på Gädda! Tyvärr 0,5kg under drömgränsen

 

Vi fiskade vidare en timma till innan det var dags att åka in för invägning. Känslan fanns där att vi hade ett bra resultat, men hur långt skulle det räcka? Efter invägningen visade det sig att vi slutade på en 2:a plats som dessutom var vår första pallplats!

PallenAM3Endast 0,6 poäng skilde upp till 1:a platsen som för dagen kneps av Bottennappet, Grattis till er.

 

 

Topp 3, tredje deltävlingen

1. Team Bottennappet 122,2 p

2. Team F4F lag 2  121,6 p

3. Team Blåbär 109,0 p        

 

I totalen efter tre deltävlingar ser det ut så här: 

Totalen 3 av 6                                    

 

                               /Janne – Team F4F lag 2

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)