Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Öppna Lapplandsmästerskapet 2015

2015-06-25

Prolog

Äntligen är årets stora tävling i Arjeplog här, Öppna Lapplandsmästerskapet 2015 som har 64 deltagande båtlag. Vi kom till Arjeplog på onsdagen och åkte ut en sväng för att provköra grejorna och putsa bort den huvudsakliga mängden ringrost. Vi var ute en kort sväng i båt 1 och lyckades landa en öring på drygt 3 kg.

 

Peter med en öring på dryga 3 kg

 

Tävlingsdag 1

Redan på onsdagkvällen börjades det tissla och tassla om ifall det skulle bli någon start på grund av det stundade vädret. Att det skulle blåsa stod ju klart, men frågan var bara hur mycket det skulle blåsa. Kaptensmötet diskades av på rekordtid, och folk satte av mot sina båtar. Starten var nog en av de lugnaste i ÖLMs historia och vi hann just så pass komma ut då starten gick. Det var trångt nere på "träsket" där de flesta båtlagen hade valt att fiska främst på grund av vinden. Vi fiskade på dryga timmen innan första fisken högg på ena djupriggen, en pigg öring på 46 cm, en liten men dock godkänd. Därefter fortsatte en period utan action och vi kunde räkna yttterligare två timmars fiske innan det hög igen. Denna gång högg det på ena pulkan och en öring på 47 cm kunde landas. Återstoden av dagen var dessvärre händelselös och vi lyckades endast kroka och landa dessa två små, men godkända öringar. Med två fiskar på sammanlagt 2,120 kg landade Lag 1 på en sjunde plats med 61,20 p och ca 17 poäng upp till pallplats. I Lag 2 lyckades man landa en öring, men den var tyvärr under minimikravet. Team OGOPOGO landade dagens största fisk på 3,866 vilket gav 1000 :- 

 

Topp tre efter första dagen:

1. Team Precision 118,56 p

2. Lod & Våg 89,70 p

3. Team 460 78,18 p

 

Tävlingsdag 2

Denna dag var vinden inte lika kraftig som igår, vilket borgade för att åka något högre upp på sjön, kanske till och med hela vägen. För Lag 1´s del så skipprade vi upp ändå upp till Svartberget och började fiska neråt. Lag 2 startade sitt fiske nere på "träsket". De första timmarna var helt händelselösa och Lag 1 hade inte haft ett napp då klockan slog 12, vilket resulterade i att prylarna åkte upp och kosan styrdes ner mot Rödingudden. Lag 2 lyckades landa en fin öring vid 11.30 snåret.

Janne med en öring på 2,684 kg

I Lag 1 kom första fisken upp efter 13-tiden. Då var det en röding som var för liten och fick gå tillbaka. Vi kämpade på in i det sista innan vi lyckades landa en godkänd i Lag 1. 16.15 landade Peter en röding på 47 cm. I den totala ställningen hände det en hel del. De tre toppteamen från igår fiskade tomt allihopa, medans NFC/CTT lyckades med att fiska fullt och gick därmed upp i topp. Dagens största fisk lyckades BTK Trolling att bärga, en riktig gris på hela 7,564 kg. Lag 1 halkade ner till 14 plats och Lag 2 klev upp på plats 27 med en dag kvar att tävla. 

 

Topp tre efter andra dagen:

1. NFC/CTT 263,52 p

2. BTK Trolling Team 186,42 p

3. SF Rör Trolling 178,60 p

 

Tävlingsdag 3

 

Sista tävlingsdagen och fortfaranade var det öppet i kampen om vem som skulle kamma hem slutsegern. Det blåste ungefär likadant som de tidigare dagarna så det guppade en del vill säga. Planen för dagen i Lag 1 var att åka upp till Älgholmen och fiska av den norra sidan, för att senare gå neråt sjön och mot Bergholmen. Prylarna var i vattnet och vid 08.30-tiden löser ena riggen ut och Peter kan drilla in en godkänd röding på 48 cm, en smakstart. Därefter är det händelselöst i drygt 1,5 timmar innan det hugger igen, denna gång en för liten öring. Vi får rapport från Lag 2 att dom landat en fin öring på dryga 55 cm. En öring som efter invägningen visade sig vara nytt PB för Dennis, vår senast team-medlem. 

Dennis med nytt PB 2,326 kg

Vi i Lag 1 fortsätter oss fiska neråt sjön och landar ytterligare två öringar som var för små, då bestämde vi oss för att åka ner på "träsket" och köra sista timmarna där. Vilket gav resultat, direkt vid uttackling hugger det en 42 cm öring som får gå tillbaka och drygt 40 minuter senare hugger det igen och denna gång är det en öring som håller måttet, 51 cm dagens andra godkända.

 

Tyvärr är det den sista fisk vi får för denna tävling och vi stannar på totalt fem st fiskar i Lag 1 och Lag 2 väger in två st. Dessa fiskar räckte till en 11:e plats för Lag 1 och en 24:e plats för Lag 2. Till invägningen är det ganska många som fiskade bra igår som gått bom och förhoppningarna om att klättra någon placering ökar. 

 

De som fiskade absolut bäst idag var Team Karlsson från Hallen, som har vunnit denna tävling några gånger tidigare. Dom fixade full balja och med sina fyra fiskar från föregående tävlingsdag klev dom upp från sjätte plats till totala segrare!

På andra plats kom Team Precision, som ledde efter första dagen och fick idag ihop fyra godkända fiskar. Tredje platsen gick till det efter gårdagen ledande teamet NFC/CTT som gick bom sista dagen, men hade tillräckligt med poäng för en pallplats.

 

Team F4F vill gratulera segrande teamet Karlsson till ett grymt fiske de två sista dagarna och även gratulera silver och bronsmedaljörerna för ett bra fiske. 

 

Vi vill även tacka tävlingsledningen, alla deltagare och allt folk runt i kring för en kanontrevlig tillställning och hoppas på ett återseende nästa år igen. Lag 1 kommer nu att ladda batterierna och vässa krokarna inför storsjötrollingen nästa helg.

 

Väl mött!

Richard- Team F4F

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)