Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Avslutande deltävlingen i Arjeplogsmästerskapet 2014

2014-08-23

Den femte och sista deltävlingen i klubbmästerskapet 2014 avgjordes nu på lördagen. Många lag fanns med i striden om att stå som segrare och därmed kunna titulera sig som klubbmästare. Det är vissa saker som är speciella med sista deltävlingen, den ena är att man får dubbla poäng, dvs att det blir 40 poäng per fisk och 20 poäng per kilo vilket gör att denna tävling får man inte missa. Den andra är att det är en prissumma till segrande lag på 3000 kronor. Detta resulterar ju i att det är väldigt jämt in i det sista. 

 

Denna sista tävling hade vi fått "förstärkning" av en kursare till mig från Stockholm, en rätt inbiten gäddfiskare som ville testa på trolling och känna på tävlingspulsen lite grann. Three men in a boat, var vi nere på träsket och kämpade för att göra en bra sista tävling. 

 

Vädret var höstlikt, med kyliga friska vindar som vred till nordligt i vissa stunder och solen som kämpade med att värma upp tempereaturen något. Första en och en halvtimmen var händelselösa, men framåt 08.30 började det så smått hända grejor. Första påslaget kom på djupriggen som löste ut, men lika snabbt var den borta igen, och man kunde knappt se att det var någon påverkan på löjan. Inte så långt därefter högg det igen, men samma visa där, släppte direkt. Tredje gången gillt tänkte vi då Peter började drilla nästa hugg, denna gång kom fisken så pass nära att vi tillochmed fick skymta denne innan den gick lös. En fisk som fortfarande eventuellt höll måttet, men inte så mycket mer.

 

Det blir två påslag till som går lös direkt innan det hugger på djupriggen och jag drillar hem dagens första godkända fisk, en öring på dryga 1,6 kg. Klockan har nu passerat 11.30. Det blir tid för lunch och under tillagningen har vi fem påslag varav endast en mindre öring på 38 cm landas. Efter lunchen fortsätter påslagen att dugga tätt, men det är så försikitga idag och gör knappt märken på löjorna. 

 

Ett hugg på ena pulkan gör att humöret höjs och Peter drillar hem dagens andra godkända öring på dryga 1,3 kg. Det var en öring som såg betydligt större ut i vattnet än vad den gjorde när den låg i båten. Nu var det bara en fisk till så var det fullt. Tyvärr landar vi endast två gäddor under resterande tävlingstid och stannar således på två fiskar. Något som tyvärr inte var vad vi hoppades på, men ibland är fisket sådant.

 

Invägningen börjar och till vår förvåning så har Bottennappet gått tom idag och inte alls haft samma flyt som förra deltävlingen då de klippte på med en ordentlig balja. 

Tre team hade fiskat fullt denna dag och det blev förstås pallplatserna.

Team Malmis som haft det lite kämpigt på Hornavan fick sig tre godkända och landade på en tredje plats. Team 460 hade tre godkända som vanligt och blev två för tredje tävlingen denna säsong. Sen kom Team Silverminken och klippte till med storslam. Vinst på sista deltävlingen, 3000 kronor rikare och slutsegrare i Klubbmästerskapet. Starkt jobbat och grattis från oss i Team F4F. Våra två fiskar gav 140,8 p och placerade oss på fjärde plats.

 

Topp 3 deltävling 5:

1. Team Silverminken 251,4 p

2. Team 460 239 p

3. Team Malmis 221,4 p

 

Topp 3 slutresultat Arjeplogsmästerskapet 2014: 

1. Team Silverminken 502,8 p

2. Team 460 461,5 p

3. Team F4F 379,1 p

 

Det tre bästa deltävlingsresultaten sammanställs till den totalsumma man får och det gav oss en tredje plats. Det är en placering vi får se oss nöjda med, vi har vägt in fisk i alla deltävlingar och placerat oss som sämst fyra. Denna säsong som bortsett från Lapplandsmästerskapet och västerfjällsträffen varit en riktigt bra säsong och många fina fiskar som kommit upp. Det kommer eventuellt bli lite höstfiske från Peters sida medans jag nu byter ut båt och fiskespön mot hund och vapen och ger mig ut i skogen. Vi hoppas att alla som följer oss på diverse sociala medier gillar det vi håller på med och att ni med spänning fortsätter även i framtiden. 

 

Tack för i år!

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)