Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Arjeplogsmästerskapet del 3!

2014-08-02

En vecka sedan senaste trollingtävlingen och äntligen var det dags att pånytt få söka sig revansch för de senaste fjärdeplatserna som vi placerat oss på. Samma gäng som förra helgen, dvs jag, Peter och Charlie. Vi åkte upp till Rossnestugan på fredagkväll, enligt rutin för att ha lite närmare till vår fiskeplats på lördagsmorgonen. 

 

Vi kommer upp i god tid och styr upp till ovanför Svartberg, det blåser inte ens i närheten av vad det gjorde förra helgen så nu tar det inte alls lika lång tid att förflyltta sig. Vi förbereder oss och då klockan slagit kalle, påbörjar vid uttacklingen av prylar och jakten på de stora kunde ta sin början. 

 

Vi hinner inte trolla allt för länge och styr tvärs över Hornavan och påbörjar vändningen för att gå tillbaka, då det hugger på ena pulkan. Men det visar sig snabbt vara en öring som inte alls håller måttet, vilket gör att den får simma vidare för att få växa till sig. Därefter dröjer det ett längre tag innan det hugger igen, klockan hinner just passera fika (09.00) då det hugger på ena djupriggen och vi kan landa vår första godkända fisk för denna dag, en öring på ca 47 cm. Vi tacklar om och hinner inte mer än tänka att få oss en kopp fika innan det hugger på samma spö, men tyvärr var det en mindre öring som mätte 43 cm och den fick gå tillbaka. 

 

Klockan tickar vidare och vi sitter och funderar på något att äta vilket brukar vara givande för fisket, men detta var en av de dagar då det inte funkade, så vi såg till att mätta vår hunger medans fisket fortsatte vara lugnt och stilla. Framåt 13-tiden så skriker det helt plötsligt i det djupriggsspö som givit mest fisk på förmiddagen och jag hugger det snabbt som en kobra. Spöet står i god böj och fisken bara tar lina, meter efter meter så tömmer fisken rullen. Närmare 75 meter senare avslutar öringen sin rusning med en tjusig luftfärd och livet känns helt underbart. 

Fighten med öring blir värdig och det tar sin tid att få den att giva sig och komma till båten. Men till sist möter den sitt öde och finner sig helt plötsligt i den stora vivtek håven. Dagens andra godkända fisk är landad. 

 

En öring på 3,96 kg

 

Det visar sig var kulmen på dagens fiske, det blir visserligen ett hugg på djupriggen men den rödingen var så hemskt liten att löjan nästa var lika stor. Klockan närmar sig 16.00 och det är dags att packa ihop och bege sig mot hamnen och invägningen.

 

Det ryktas ha kommit upp en del större fiskar, så frågan var nu hur långt det skulle räcka med våra två fiskar. Storlommen som levererade en ordentlig öring förra helgen på +6kg hade lyckats landa en på 5,2 kg idag, det var dock hans enda fisk. Team Bottennappet tog dagens största med en otroligt vacker öring på 6,22 kg. Alla fiskar var vägda och så presenterades resultatet, min snabba huvudräkning visste att första platsen var utom räckhåll, men skulle vi lyckas ta oss upp på pallen, eller var det en ny fjärdeplats som hägrade?! Med 90,1 poäng knep vi tredje platsen med endast 0,1 p upp till Knabben på andra plats. Vinnare för dagen var suveräna 460 som landad en öring över 4 kg och en röding på 1,88 kg! 

 

Team Bottennappet med en imponerande öring på 6,22 kg

 

Topp 3 tredje deltävlingen:

1. Team 460 98,5 p

2. Team Knabben 90,2 p

3. Team F4F 90,1 p

 

Totalen efter tre deltävlingar:

1. Team F4F 292,1 p

2. Team Storlommen 254,5 p

3. Silverminken 251,4 p

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)