Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Arjeplogsmästerskapet del 2

2014-07-26

Andra deltävlingen för 2014-års klubbmästerskap ägde rum denna lördag vi var på plats för att försöka följa upp första deltävlingens seger med ytterligare en. Jag och Peter samt vår lilla lyckogast Charlie hade begett oss upp till Rossnestugan på fredagskvällen för att ta oss upp mot Svartberget då tävlingen skulle starta. Bryggan i Rossne var riktigt fin och det var absolut inga problem att gå i land med båten.

 

Vädret spåddes att det skulle bli lite mer vind på lördagen och det stämde, det blåste till och med betydligt mer än vad som stod i prognosen, så på lördagsmorgonen så skumpade vi upp och förbi Svartberget i rätt kraftig motvind, men Nordsjön är rikitgt fin i vattnet även vid tuffare sjö. Vattentemperaturen var ca 20-21 grader vid Rossneudden me nuppe ovanför Svartberget var den nere på ca 16 grader. 

 

Fisket började trögt, riktigt trögt till och med. Det var inte förrän vid 10-tiden som det blev någon action i båten, och vilken action sen. Det löser ut ett spö på en pulkan och drar iväg i en ordentlig fart och rullen den bara tjuter. Jag hinner ta spöet och känna hur fisken bara tar lina, innan det helt plötsligt slutar och fisken har släppt. Det är ingen idé attt gräma sig över det, utan bara till att tackla om ut med prylarna på nytt. Vi hinner inte mer än att precis bli klar så hugger det på djupriggen och även denna fisk visar på kämpaglöd och visar sig från en mer bångstyrig sida. Vi får trixa och fixa lite grann för att få fisken att gå där vi vill. Den drillas ett tag och efter ett tag kan dagens första godkända fisk landas.

Öring på 2,79 kg

 

Nu kändes det som vi hade kommit igång och framförallt hade fiskarna börjat ta. Det hugger sporadiskt, ömsom pulka ömsom rigg, men tyvärr är de alldeles för små fiskar som hugger. Vid 14-tiden får vi andra godkända för dagen, den passerar minimimåttet med ca 2 ynka centimetrar. Därefter är det några mindre fiskar som hugger. Men någon ytterligar godkänd fisk blir det inte för vår del denna dag. 

 

Påväg ner mot hamnen och invägningen får vi höra att Storlommen hade en ordentlig öring, vilket visade sig skulle stämma. Däremot var det inte så många team som lyckats landa fisk denna dag. 

Topp 3 andra deltävlingen:

1. Silverminken 134,8 p

2. 460 81,3 p

3. Storlommen 80,3 p

 

Vi vägde in på 78,1 p och hamnade således på den försmädliga fjärde platsen, men det är bara att ta nya tag. I totalen så ryckte Silverminken i och med segern.

 

Totalen efter två deltävlingar:

1. Silverminken 251,4 p

2. Team F4F 202 p

3.Storlommen 183 p

 

Nästa deltävling äger rum den 2/8, då försöker vi igen!

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)