Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Västerfjällsträffen 2014!

2014-07-12

Tävlingen hade 10-års jubileum och prisbordet var digert, vilket borde locka många fiskare till denna otroligt fina tävling i storslagen fjällmiljö. Det lyckades, tävlingen satte nytt deltagarrekord då 37 båtar kom till start i det sanslöst vackra och varma vädret.

Tjeggelvas fredagkväll

 

Vi kom upp till Örnvik redan på fredagen och var ute på en kortare fisketur, då fick vi tre små rödingar. Lite åska mullrade över fjällen på fredagkvällen dock utan att det kom någon större mängd regn. Vi hyrde en stuga av Inge Ranqvist, där vi hade alla bekvämligheter som behövs, utom ett myggnät! Då stugorna uppenbarligen besitter god isolering så släpper de inte ut särskilt mycket värme även då solen försvunnit bakom fjället, utan den finns kvar inne i stugan, och utan myggfönster var det inte aktuellt att öppna dörrar och fönster.

 

 Peter tacklar ut prylarna

 

Tävlingen drar igång och det är riktigt varmt och det blåser ingenting, första timmarna är resultatlösa men vid 11-tiden får vi första hugget och en godkänd röding landas. Vi hoppas att detta ska vara början på en huggperiod, men så är tyvärr inte fallet. Vi får endast en röding till som tyvärr var för liten, samt en gädda. Det blev således en tung dag, då det klart visas att fisket aldrig är 100 procentigt. 

 

En enda godkänd fisk :(

 

Av de totalt 37 båtarna var det endast 12 som vägde in fisk, vår lilla röding räckte till en tionde plats. Däreomt var det ju en del som fiskat riktigt bra, segrande team Blåbär hade fem godkända och en totalvikt på 8,17 kg. Andra platsen knep SF-Rör med fyra godkända samt tävlingens största röding på 1,10 kg. Trea blev Silverminken med tre fiskar. Tävlingens största fisk var det Team Malmis som fick, en öring på 3,19 kg. Team F4F vill tacka arrangörerna för en bra tävling och även gratulera segrande Team Blåbär till en väl genomförd tävling!

 

Fler bilder finns här på Arjeplogs båt och trollingklubbs hemsida.

 

Nu är det  bara knyta om tacklen och ladda batterierna inför Racksunds fiskefestival som drar igång på onsdag den 16/7. Vi ses där!

 

Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)