Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Seger i säsongens första tävling, AM del 1

2014-06-15

På fredagen kl 1700 startade första deltävlingen i 2014-års upplaga av Arjeplogsmästerskapet. På sedvanligt sätt pågår deltävling ett i 24 timmar, så teamen har möjlighet att fiska både kväll och natt. För vår egen del så hade vi inte möjlighet att komma till start under fredagen.

 

Då Peter inte hade möjlighet att fiska så klev Micke Granberg in i hans ställe. Vi åkte upp till Arjeplog på lördagsmorgonen och sjösatte nere i skeppsviken. Det blåste riktigt friska vindar och med nordvästlig riktining hinner vågorna växa sig riktigt stora innan de når den nedre delen av Hornavan. Vi hade även fått rapporter om att vattentemperaturen högre upp på sjön var ner mot låga fyra grader medan nere på "träsket" var tempen uppe i en 12-13 grader. 

 

Vi kommer till vår fiskeplats och börjar tackla ut grejorna och det går inte direkt i ljusets hastighet, ordentligt ringrostiga och nästan lite främmande för utrustningen så får vi i två spön och medan jag håller på med de tredje så löser ett spö ut från djupriggen. Känslan då spöet bugar och böjer sig efter fiskens rörelser är fantastisk. En spänning infinner sig direkt och man börjar genast fundera kring storleken. Jag drillar fisken och säger att det känns lite ovant men att det är så himla roligt. Fighten vara inte allt för länge och efter några minuter landar vi en godkänd öring på 59 cm och en vikt på 2,34 kg. Vilken smakstart!

Richard med en öring 2,34 kg.Första öringen för säsongen, 2,34 kg

 

Vi utvärderar sammarbetet vid landningen och tacklar ut spöna igen. Att lägga upp en bild på fisken på facebook så som vi brukar finns inte i tanken då ringrostigheten återigen gör sig påmind. Vi står och dividerar om nästa steg då vi avbryts av en underbart ljud från en skrikande rulle! Det sist uttacklade spöet på djupriggarna och således det översta har löst och fisken tar lina vilket låter som ljuv musik i en trollingfiskares öron. Jag drillar hem fisken och den är i samma kaliber som första vi fick. Denna mäter 57 cm och har en vikt på 2,16 kg. Två godkända fiskar inom 45 minuter,  vilken start på säsongen. Vi fiskar vidare i ytterligare en dryg timme innan det hugger igen på djupriggen. En öring av dem magrare sorten på 60 cm och 1,89kg säkerställer att vi fiskat fullt. 

 

Det återstod ett antal timmar av tävlingen och vi kämpade för att förbättra resultatet. Men det är mindre fiskar som hugger. Vi tappar en fisk som hade ungefär samma storlek som de godkända vi landar dvs kring två kilo. men den satt alldeles för dåligt och efter sin akrobatiska uppvisning ovanför vattenytan går den lös. Vi landade som sista fisk för dagen en öring på godkända 46 cm, men då det är max tre fiskar som får vägas in och den var fjärde största fick den gå tillbaka och växa till sig.

 

Tävlingen börjar lida mot sitt slut och vi plockar upp grejorna för att åka in, när vi närmar oss skeppsholmen så ser vi något som ser ut som ett segel och en annan båt kör förbi för att kontrollera vad det var för något. Vi disskuterar vad det kan vara för något vi såg därborta, om det rent av kunde vara en båt som sjunkit. När vi rundar skeppsholmen och kommer in i hamn, ser vi till vår stora fasa både ambulans och räddningstjänsten med båttrailer. Då vi inte vet vad som hänt åker vi och gör fast båten vid bryggan och inväntar övriga trollare. Innan invägningen startar får då höra att det är en av de tävlandes båt som kapsejsat och att mannen omkommit. Tävlingsledningen inleder med en tyst minut och därefter tar invägningen vid, stämmningen är inte i närheten av vad den brukar vara när fiskarna vägs och resultatet sammanställs. Efter avslutad invägning står vi som segrare på 123,9 p. Men det är ingen som firar, det finns inget att fira, trollingklubben har förlorat en medlem, en fiskare och detta under hemskt tragiska omständigheter.

 

Team F4F's tankar går till de anhöriga! 

 

Topp 3 efter första deltävlingen:

1. Team F4F 123,9 p

2. Silverminken 116,6 p

3. SF Rör Trolling 112 p

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)