Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Arjeplogsmästerskapet del 2

2013-07-27

Andra deltävlingen i arjeplogsmästerskapet stod på agendan och jag (Richard) fiskade ensam då min bror Peter hade andra planer för helgen. Pigg och utvilad vaknade jag upp i en kompis lägenhet i Arjeplog, tog mitt pick och pack och drog ner till hamnen. Jag lade ut och begav mig uppåt sjön, med Hanno som slutdestination. Vädret var magiskt, Hornavan låg spegelblank och badade i solens strålar från en klarblå himmel.

 

 

När så klockan slog tävling tacklade jag ut och fiskade jag mig ut och in över djupkanterna, jag hann inte fiska mer än dryga timmen förän det högg på ena pulkan, rullen skrek och jag hajade till. Efter en lugn och fin drillning så landar jag dagens första godkända fisk som vägdes in på 2,42 kg.

Första godkända för dagen

 

Jag tacklar om efter en stunds fiske utan aktivitet på vare sig ekolod eller spön så styr jag skutan mot södra sidan. Jag kommer ut på djupet och kollar djupriggarna och finner då en öring på 44 cm som jag missade hugget från. Påväg över sjön hör jag på vhfn att Trolle drillar en större öring och att han meddelar senare hur det gick. Väl framme på södra sidan kontrollerar jag riggarna igen och har då en röding som jag också missat hugget från, tyvärr var även den för kort och mätte endast 42 cm.

 

 

Efter att ha kryssat in och ut över djupkanterna tilltar vinden och jag beslutar mig för att byta tillbaka till norra sida igen och styr ut mot djupet igen. Halvvägs över så hugger det ordentligt på pulkan igen och nu tar fisken en hel del lina. Efter en härlig kamp lyckas jag landa dagens andra godkända fisk.

 

Andra godkända vägde in på 3,42 kg

 

Tyvärr fick jag inte några fler fiskar än så utan jag stannade på två godkända som gav 98,4 poäng, vilket räckte till en sjunde plats. Vann gjorde Roland Andersson (Trolle) som vägde in två fiskar varav den ena var riktigt stor.

 

Trolle med en öring på 7,04 kgImponerande öring på 7,04 kg

 

I totalen klättrade vi till en tredje plats, bakom Storlommen på andra plats och team Röj som nummer ett. Nu laddar vi om för del tre som äger rum den 3/8 på Hornavan, väl mött!

 

- Richard Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)