Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Sista deltävlingen!

2012-08-25

Klockan var just före fem på morgonen då jag (Peter) och farsan åkte från ett dimmigt å frostbitet Moskosel för att delta i femte och sista deltävlingen i Arjeplogsmästerskapet i trolling.

Termometern i bilen visade minus en grad i byn men slog om till minus 2 just utanför byn å låg så till vi kom ut på silvervägen. Tyvärr hann vi få en punktering på bilen efter grusvägen, men det var snabbt fixat å vi var i hamnen i god tid.

Vackert då vi lämmnade hamn

I Arjeplog var vädret mycket fint men det fanns lokala dimmbankar

som vi passerade då vi åkte upp efter Hornavan mot Hanno där

vi bestämmt oss för att börja fisket.

Dimman var tät

Kass sikt i dimman!

 

Några minuter över sju kom vi fram och kunde börja tackla ut spöna. Vi körde på i området någon timme utan att det hände ett skit & jag beslöt mig för att fiska mig neröver sjön.

Tiden gick å vi kunde se när vi kollade prylarna med jämna mellanrum att löjorna var orörda. Varför nappade det inte??

Men helt plötsligt så skriker det i en rulle och lina matas ut, det var ett ytspö som löst ut farsan började drillningen men den gick lös rätt snabbt. Surt, men ändå fick man en nytändning igen. Tänk vad ett rulltjut kan få igång en!

En stund senare fick vi en liten öring på hela 29cm som snabbt krokades lös å återutsattes. Tog och ställde kursen snett neröver sjön mot Rödingsudden å när vi kom ut på djupare vatten så högg det ännu en gång på ytan & efter en stunds drillning kunde vi lyfta in en vacker öring i båten!

Godkänd fisk

 Fin Öring!

När vi sedan kom över till Rödingsudden å slog några loopar där fick vi oss en liten röding som inte heller höll måttet. Dagen gick och fisket gick fortsatt tungt med någon lätt tuggad löja & en å annan mindre fisk till.

Just efter 16,00 plockade vi in prylarna & brände in till hamnen för invägning där många redan stod å väntade då de flesta hade varit uppe i Jäckvik å kört bil ner till hamn.

Deltävling 5

(bild lånad från ABOT)

Våran öring vägdes in på 2,36kg och räckte till en 3:e plats med 43,6 poäng, Team Blåbär hade en fet öring på dryga 5 kg som gav dom 74,2p & som de tog 2:a platsen med  & Silverminken hängde in två fiskar som gav 98,8p & han knep 1:a platsen.

 

I Totalen i AM -12 får vi gratta Team Blåbär till segern!

1 Team Blåbär Mikael Johansson 314,3

2 Team Storlommen Hans Strömgren 265,4

3 Team Silverminken Tomas Lestander 200,3

F4F slutade på en 5:e plats i totalen.

 

Tack till alla som som gjort tävlingarna till en kul tillställning i sommar!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)