Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

AM deltävling 4 av 5

2012-08-19

Richard var fast i jobbet denna helg och Lag 2 har ju hoppat över AM detta år pga Jannes bekymmer med ryggen (men som förhoppningsvis ska vara fixat nu).

I nöd & lust, å just nu är det nöd... muttrade gumman för att i nästa andetag säga att visst kunde hon följa med då jag frågade om hon skulle bli med på tävlingen. ;-)

 

Tidig morgon åkte jag (Peter) och frugan från huset i Moskosel för komma ut på Hornavan innan 07,00 då fjärde tävlingen i Arjeplogsmästerskapet började.

Väl på sjön åkte vi upp till Svartberget å det tog inte lång stund innan vi kunde landa en Öring som var just över de 45cm som är tävlingens minimumlängd. Förmiddagen gick och vi fick en del mindre fiskar innan det blev helt dött i ett par timmar mitt på dagen.

Vi vände fören nedströms å trollade oss mot Hanno, något som skulle ta resten av dagen. Det gick på fisk lite då & då på vägen ner (både på rigg & yta), men alla var för små.

Klockan passerade tre & vi hade fortfarande en  liten bit kvar till Hanno då en av riggarna löste ut och vi landade yttligare en förliten Röding i båten som även lyckade gå in i några andra linor :-/

Medans det löstes ihoptjorvade linor ombord låg vi ute på djupet å höll nästan på att passera det ställe vi hade tänkt hinna fiska av innan det var dax att plocka upp å köra till hamn. Så en "kraftig" sväng rakt in mot land å då vi nådde kanten från djupet å det började stiga blev det ett dubbelhugg på riggen och vi drillade in en Röding var.

Frugans visade sig vara dryga 45cm, men skulle den hinna bli för kort innan invägning??

Just nu var det bara fem spön i vattnet, å det skriker till i rullen på ett av ytspöna innan vi ens hade fått lös krokarna från håven. Jag drillade in en Öring som vi kunde se att den var godkänd innan frugan håvade den utan problem...

Med fyra spön i vattnet & ca tio minuter innan vi skulle måsta börja ta upp prylarna beslöt vi oss för att plocka ihop och köra mot hamn.

Då vi kommit oss i land kollades fiskarnas längder upp igen å morgonens 45:a hade inte klarat sig trots syrepump å dragit ihop sig till 44,5cm.

Rödingen klarade sig precis å vägdes in på 0,77kg & Öringen vägdes in på 1,43kg.

Vädret har under dagen varit stundvis helt vindstilla & strålande sol, kanske inte så bra för fisket men djäkligt skönt för oss.

pokal 3:a AM4/5 -12

Dessa fiskar gav oss en tredjeplats för dagen & vi klättrade till en fjärdeplats i totalen.....

 

1:a 460 83,4p    2:a Blåbär 68p  3:a F4F 62p

Vann gjorde Team 460, Stort Grattis till dom!

 

F4F/ Peter     

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)