Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Racksunds fiskefestival 2012

2012-07-18

Tävlingsdag 1 (Onsdag)

 

Så var årets första tävlingsdag av Racksunds fiskefestival avklarad. Det ar vädermässigt en riktigt fin dag, det kom upp en hel del fisk också. Ur camp Racksund fick F4F båt 2 samt Team Gråträsk väga in fisk.

 

Aisjaur var dagens vatten och trots västlig vind var vågorna måttliga. Vid ett tillfälle räknades 14 båtar ihop på sjön. Först att landa öring var Båt 2, med Grosshandlarn som drillare.

Grosshandlarn med en öring på 2,07 kg

Grosshandlarn med en öring på 2,07 kg

 

Båt 2 skulle landa ytterligare en öring, något mindre ca 1,6 kg,, än en gång var det Tony som halade in fisken. För båt 1 var dagen stendöd, endast ett lite napp. För Team Gråträsk gick desto bättre, Micke som är ensam i båten landade hela tre öringar denna första tävlingsdag.

 

Micke ur Team Gråträsk med två öringar!Team Gråträsk med två godkända öringar, största på 2,54 kg!

 

Ett par tuffa brudar backade ner sin skuta nu ikväll, vi hoppas dom inte råkar ut på allt för blåsigt väder.

 

Tuffa brudar i Racksund

Tuffa brudar i Racksund

 

 

Imorgon är det nya tag som gäller, förhoppningsvis med lite större fiskar så vi kan utmana i toppen på de olika fiskeklasserna.

 

 

 

Tävlingsdag 2 (Torsdag)

Andra tävlingsdagen började kring 05.00, det regnade en hel del, så det var bara båt 1 och Team Gråträsk som åkte ut på Aisjaur. Det regnade ganska friskt efter kl 06.30 men trots det lyckades vi landa en öring på 2,03 kg som högg på ytan efter först ett missat hugg så kom han igen och högg ordentligt. Det blev en rolig fight för Peter som till slut kunde få öringen till båten och in i håven. "Äntligen" var känslan som båt 1 kände när fisken var i håven.

 

Aisjaur 2,03 kgFörsta öringen för båt 1 (2,03 kg)

 

Regnet tog ut sin rätt och vid invägningen åkte båt 1 in och torkade kläder och hittades Team Perke och båt 2 fortfarande vid frukostbordet. Efter att kläderna torkats upp åkte vi ut på Uddjaur. Vi hann inte vara där länge innan båt 2 hade haft påslag. En dryg timma senare hade båda båtarna landat ett par öringar, däribland för båt 1 en öring på dryga 2 kg.

 

Vacker öring från Uddjaur 2,07 kg

En vacker Uddjauröring på 2,07 kgBåt 1 landade ytterligaren någon mindre öring medans båt 2 hade två finare öringar som tyvärr slapp vid båten. Båtarna trollade vidare på Uddjaur och då högg det en ordentlig öring på djupriggen för båt 1.

 

Öring från Uddjaur 3,14 kg

Vacker Uddjauröring på 3,14 kg

 

Denna öring gav en rejäl placeringsökning, som gav en tredje plats efter två dagar. Båt 1 fick fem öringar denna dag och båt 2 lyckades landa en och tappade tre stycken. Värt att noterar är att trampbåtsbrudarna vägde in en harr på 0,96 kg. Vilket efter andra dagen räckte till en tredje plats.

 

Under sponsorflaggan

 

 

 

Tävlingsdag 3 (Fredag)

"Ny dag, nya möjligheter" det har varit signumet för denna tävling. Båt 1 åkte till Akkelis, medans båt 2 åkte ut på Uddjaur. Detta skulle visa sig vara invägningens dag. Alla team i "camp Racksund" fick väga in fisk vilket var hur kul som helst.

 

Först ut var båt 1 som på Akkelis fick upp en Gädda på hela 9,37 kg, vilket var nytt PB för Peter som landade fisken.

Peter med en Gädda från Akkelis på 9,37 kg

120cm 9,37 kg Akkelisgädda

Denna gädda räckte till en andra plats efter morgonens invägning och som höll ut även kvällens invägning. Båt 1 lyckades även få en abborre 0,98 kg som efter morgonen var en näst största, samt att dom lyckades få ytterligare en på 0,98kg. Men efter kvällens invägning var dom nerpetade till en 4:e plats. 

 

Rapporter kom mitt på dagen från Uddjaur att båt 2 fått en öring på 1,25 kg. Drillad och landad av DENNIS. Det rapporteras även från Aisjaur att Team Gråträsk landat en öring på 2,16 kg.

 

DENNIS landar lax!

Dennis med en lax på 1,25 kg


Team Gråträsk med en välmående öring

Team Gråträsk med en välmående öring på 2,16 kgBåt 1 skulle lyckas landa det man åker till Akkelis för, nämlingen röding! Med lockblänke och löja lyckades dom lura en röding på 1,51 kg som placerar dom på en andra plats hittills. Men som sagt det är mycket tävling kvar.

 

Racksunds historiens första röding!Richard med en röding på 1,51 kg tagen på Akkelis

 

Summa sumarum efter tredje dagen har Peter en andra plats i gäddklassen och Richard en andra plats i rödingsklassen och en tredjeplats i öringsklassen.

 

 

Sista tävlingsdagen (Lördag)

BLÅSTEN, gör saker så mycet mer otrevliga än vad ett rejält skyfall gör, därför var sista dagen en anledning till att inte många båtar var ute och fiskade. Team Gråträsk testade på Aisjaur, men insåg att det nog var lika bra att låta bli, utan begav sig till Fluka, men lyckades bara landa Abborre. Båt 1 däremot åkte ut på Uddjaur och kunde vara kvar där, även om det var ordentliga vågor och gick i alldeles för ojämn hasighet ibland.

Blåsten är inte kul....

 Vi snurrade runt Sidnakholmen efter kanterna där, men gav oss iväg ner mot askberget och påväg ner fick vi två mindre öringar, 40 och 42 cm långa. Vi lider av hård vind ännu mer där nere, så vi plockar upp prylarna och kör upp till Sidnak istället. Vi hinner bara tackla ut innan det gungar till på båda spöna på nedre djuprigg, sen lugnt. Vi måste ju kolla grejorna så vi rycker lös båda spöna, men när linorna släpper ur utlösarna går dom av, så vi förlorade båda tacklena, trodde vi. Men då visar det sig att det var en öring som högg och sedan tjorvade in sig i djupriggsvajern, så när vi kör upp riggen hänger där båda tacklena och en öring på 48 cm. komiskt ja. Vi kör på och det verkar som huggperioden kommit igång för det hugger snart på ytan.

Öring på 2,16 kgEn öring på 2,16 kg högg på ett ytspö

 

Kort därefter hugger det igen denna gången på djuprigg och Richard drillar hem en öring som är 51 cm lång.

Öring 51 cm och 1,24 kgÖring 51 cm och 1,24 kg

 

Det är sista fisken som vi får på detta års fiskefestival. När vi kommer in till hamn är det bara en kvart kvar av invägningen och det har endast vägdes in en harr. SÅ när vi plockar ihop och luckan stängs står det klart att vi tagit tre pallplatser, två andrapris och ett tredjepris! Tyvärr har ingen i "camp Racksund" någon vidare tur på utlottningen under prisutdelningen. Vi summerar detta som det bästa Racksunds fiskefestial hittills och ser redan framemot nästa år.

 

Peter och Richard med pokalerna från Racksund

 

Några placeringar:

2:a Röding Richard Granberg 1,51 kg Akkelis

2:a Gädda Peter Wallin 9,37 kg Akkelis

3:a Öring Richard Granberg 3,14 kg Uddjaur

4:a Abborre Richard Granberg 0,98 kg Akkelis

5:a Abborre Peter Wallin 0,98 kg Akkelis

8:a Öring Mikael Granberg 2,54 kg Aisjaur

 

Team F4F vill tacka alla inblandade för en kanonfin tävling. Mer bilder kommer upp senare.

 

/Team F4F - Fishing For Fun

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)