Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Storavan levererar!

2012-07-10

För att vara lite mer samspelta inför tävlingen på lördag så har jag och pappa fiskat på storavan idag. Det var en fin dag som vi väl kommer minnas då fisket var helt okej.

 

Vi startade från Gullön som har fått sin fina småbåtshamn nästintill helt klar, där finns det bryggplatser att hyra över tiden eller bara per dygn om så önskas. Hamnen är riktigt fin och det medför nog ett upsving avseende fisket på storavan.

 

Fisket då, ja vi tacklade ut löja fullt ut idag, sedan betade vi av djupkanterna, vi hann dricka en kopp kaffe och klockan närmade sig 12 då det skrek till i ena spöet på riggen och det dansade upp och ner medans rullen förlorade metervis med lina. Vi plockade rent på den sidan och jag började drilla in fisken som utan tvekan var en öring. Det gick smärtfritt och snart hade vi det lilla tjocka krutpaketet till fisk och glädjen var påtaglig.

 

Storavan öring 65 cm 3,3 kg

Öringen mätte 65 cm och vågen stannade på 3,3 kg

 

Vi fortsatte fiskandet och åkte tillbaka över kanten då det högg på ena pulkan, Micke drillade och vi hade ingen aning om vad det kunde vara för fisk, men tillslut visade sig en grön madame, som vi skyndsamt krokade lös för att vara rädda om tacklet. Vi vände och åkte över kanten igen och då blev det ett dubbelhugg på djupriggarna, vi drillade varsin och det resulterade i två öringar, 45 cm respektive 52 cm. Vi gjorde samma sväng igen och när vi vänt så vi gick i medvind högg det på djupriggen igen och Micke vevade in en öring på 42 cm.

 

Det gick en längre stund utan hugg och jag skulle kolla löjorna på pulkorna och då högg dagens minsta öring på 35 cm. På det hela taget är vi jättenöjda med dagen.

 

 

Jonas med en öring på 4,05 kg

 

Öringen ovan fick vi på onsdagen, då Richards svärfar Jonas följde med och fiskade på Storavan. Dagen i övrigt var det bara gäddor som kom upp, men man må ju säga att en öring på 4,05 är helt okej!?

 

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 1

2012-07-10 23:24:56 - Niklas K

Det går bra nu.:) lycka till i helgen
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)