Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Öppna Lapplandsmästerskapen i trolling 2012

2012-06-30

Torsdag 28/6

 

Så har vi äntligen dragit igång årets största trollingtävling i Arjeplog, 63 anmälda team varav 62 kom till start denna första tävlingsdag. Vädret var rätt så blåsigt och ganska mulet, en bit upp på hornavan var det sol, men det gick över.

 

Starten gick utan några problem, för vår egen del, var vi lite sega ut men kom oss bra iväg ändå. Lag 1 körde upp till trakterna kring rödingudden, medans lag 2 började fiska vid älgholmen. Temperaturen i vattnet var inte alls hög där uppe där vi befann oss, badvänliga 4-5 grader!

 

Lag 1 röding på 53 cm och 1,64kg

Lag 1 röding 53 cm och 1,64 kg

 

Lag 2 röding 52 cm och 1,44 kg

Lag 2 Röding 52 cm och 1,44 kg

 

 

Dessa fiskar räckte till en 21:a respektive delad 22:a plats av 28 invägda team.

Team Gråträsk hade det mindre roligt då dom fastnade med ett blylod i botten och ena djupriggen bröts lös från båten, men micke hann reflexmässigt hugga tag i djupriggen och hålla emot tills vajern gick av.

 

Topp 3 efter första dagen:

1. Silverminken Tomas Lestander   174,20 p

2. OGOPOGO     Charlie Fredriksson 133,00 p

3. Mr Big           Petri Strang          115,60 p

 

 

Fredag 29/6

 

Dagen som enligt sed har varit alltför tung och fiskfri, skulle även denna dag visa sig vara precis densamma. Dock var väder och vind fantastiska, med både sol och lite blåst. Tyvärr var det överlag dåligt fiske, men 15 team fick iallafall väga in fisk, däribland Micke och Per-åke i Team Gråträsk som vägde in en öring på 51 cm och 1,18 kg. Lag 1 och 2 nollade och halkade ner 5 placeringar.

 

Team Gråträsk med en Öring

 

Inför morgondagen är det spännande i toppen eftersom gårdagens ledare fiske tomt idag och därför halkade ner på 3:e plats. Vi hoppas kunna avancera några placeringar, förutsatt att vi får fisk.

 

Topp 3 efter andra dagen:

1. OGOPOGO        Charlie Fredriksson      245,80p

2. Mr Big              Petri Strang              231,00p

3. Silverminken      Tomas Lestander     174,20p

 

 

Lördag 30/6

 

Friska vindar och tunga moln med inslag av regn mötte teamets medlemmar då vi klev ut från Hornavan hotell efter några välbehövliga timmars sömn.  Båda båtarna åkte upp ovanför Rebakudden direkt vid starten å vinden gjorde att det tog lite längre än vanligt att sätta ut prylarna, men tillslut var alla spön utsatta...

 

 

Det tog till 9.45 innan Lag 1 fick ett hugg på ett ytspö och det visade sig vara en öring som tyvärr inte var de 45cm som krävs för att få väga in fisken i tävlingen... så den släpptes kvickt tillbaka!

 

Timmarna gick & det var få fiskrapporter på fina fiskar från övriga fiskare tills Silverminken la upp en bild på mobilbloggen på en +6kg öring. Å med tanken på att han låg trea i går så ökade ju chanserna att kunna knipa 1:a platsen kraftigt. Frågan var ju om han hade fler fiskar & hur hade det gått för de andra i toppen??

Vid invägning visade det sig att OGOPOGO vägde in en mindre fisk och Mr Big nollade, å när Silverminkens fiskpåse innehöll tre fiskar varav 2 stycken finare innebar detta att han gick om & knep första platsen än en gång i denna tävling! 

Silverminken +6kg

Fina fiskar!!

 

Å så var Öppna Lapplandsmästerskapet i trolling över för denna gång....

Lag 1 slutade 31:a & Lag 2 delad 32:a plats av de 63 team som fiskade.

Vi i F4F vill passa på att säga tack till alla som arbetar hårt för att få denna tävling att fungera så bra som den gör & att även säga grattis till Team Silverminken för segern... 

Bra jobbat!!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)