Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Turistfiske på Kap Verde

2010-11-10

04:25 visade klockan då den ringde på fredags morgonen.

-Är det här att ha semester? frågade Rasmus mig & försökte få upp ögonen :-)  

                               ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Vi hade åkt ner med en sistaminuten resa till Kap Verde på ön Sal under Rasmus skollov.

Å då jag inte bokade resan förän jag var på Arlanda visste jag ju inte heller vart vi skulle hamna å därför ej heller packat några fiskeprylar.

 

Väl framme insåg vi ju att det nog var läge att pröva fiska någon dag.

Men vi kollade upp några olika möjliga guider & fick veta att om man ska komma hit för fisket så skulle man besöka ön under juni,juli å augusti. För just nu var fisket lite si så där..... :-/

 

Så efter några dagar var vi in på Fishing Dream´s butik & bokade Rock Fishing... kommande förmiddag.

Detta fiske skulle innebära att vi skulle åka från södra delen av ön till den norra kanten där landskapet består av öken/vulkansten ett antal km före man kommer fram till kanten då sten möter hav & att vi skulle spinnfiska från klipporna med poppers.

                               ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Men tillbaka till sängen...   Vi kravlade oss i kläderna & tog på skor med "bra" grepp, plockade ut mackorna vi köpte för frukost kvällen före på en närliggande resturang. Vatten, solkräm & kameran åkte ner i väskan.

Våra två guider kom just före fem å plockate upp oss utanför hotellet med en Ford Everest.  Då vi hade kört ca 25min lämmnade vi vägen & gav oss ut i mörkret på lite offroad körning...

Det man såg i ljuset från strålkastarna  var stenar med jämmna mellanrum. Som i en slalombana gick färden vidare tills det tog tvärstopp i en sten som var lite väl hög för bilen. Snabb koll av oljetråget å så vidare en stund till innan det var dax att gå sista biten till havet pga att det blev för tätt mellan stenarna.        

Detta var ett äventyr i sig!! 

 

Landskapet i dagsljus

Landskapet i dagsljus

 

Det började jusna då vi var framme vi vattnet & vi blev tilldelade var sitt kastspö med Shimano Stella 10000 & 20000 rullar med rätt grov flätlina, 200lbs lekande, 1,4mm bit-tafs & en ca 20cm lång popper.

Vi blev visade till en klippkant & fick instruktioner hur man skulle kasta, veva & hålla spöet,,,,  för om det klev på en fisk kunde den slita prylarna ur näven på dig om du inte var beredd :-D

Men det är nog ett av det mest spännande ställen jag har fiskat på....

Rockfishing

Ena stunden kunde det vara 5m ner till vattnet.....

Blött för guiden

för i nästa stund kom det forsande in över dig.......

å då gällde det att hålla balansen.    

 

Det vi fiskade efter var bland annat Jack Trevally, Dorado,Black Jack å många andra riktiga fighters.

 

Det gick ca två timmar & man började bli varm i kläderna å hade fått in en bra teknik som presenterade poppern bra i ytan då det plötsligt blev ett jättelikt plaskande just bakom betet....   Jag hade sinnesnärvaro till att fostsätta veva & pang!! så drogs poppern ner samtidigt som spöet bågade sig i en rusning, rullen han precis börja ljuda då linan plötsligt slaknade......

 

Det var över...   Jag skrek rakt ut å satte mig ner på en sten, Fy fan så surt! Tog & vevade in linan å såg att det var lekandet som hade slitits sönder.

Jag har ingen aning vad det var men vad säga!?   Det är fiske....

(Dagen efter hade det varit några Italienare där å fiskat som hade haft på en Black Jack som också den hade slitit sönder grejorna.)

 

Vi tackla upp på nytt å nu med ett lekande som skulle hålla 300lbs & fortsatte fiska, ena guiden hade smygit en bit bort & satt på en liten pilk som han knogade å pirka med från en klippa då han fick ett hugg som efter ett tag visade sig vara en "Puffer" av taggigare modell på ca 6kg.

Taggen

Taggig värre!

 

Fisket fortsatte yttligare ca 1timme innan det var tid att ge sig av hemåt igen, men tyvärr utan yttligare hugg. Men fyra timmars fiske är inte mycket då man fiskar, vem vet? Kanske hade det varit kanon femte timmen??

Men det var ju en bit hem å dom skulle ut med ett nytt gäng på eftermiddagen så det var bara att packa ihop.

 

Väl framme vid bilen visade det sig vara punka på ett däck, men efter lite om & men då det visade sig att det inte fanns något att veva upp domkraften med blev däcket bytt.

Punka och skada av stenen

Fula märken efter stenen vi körde på....

 

Dagen efter...

var jag & Rasmus in  på Fishing Dream & tänkte snacka lite då bossen frågade mig om jag inte var intresserad av att åka ut på trolling till kraftigt nersatt pris... (om det var för att vi inte fick nått från klipporna eller om han hade varit varit inne på min hemsida & ville ha några rader här visste jag inte då.)  Men efter lite snack om pris & så skulle vi få stora båten & det skulle inte bli några fler än jag å Rasse som skulle fiska bestämmde vi att vi skulle åka ut kommande eftermiddag. 

 

Just före 14,00 gick vi ut på piren i Santa Maria & fick klättra ner i en gummibåt tillsammans med tre stycken som var vår besättning på den dryga 10 meter långa båten med 2 x 250hk diesel motorer.

Vårt mål var att trolla i "kanalen" där det var en djupkant.  Då vi kom dit var havet betydligt vildare än inne på grundare vatten, vissa vågor var nog dryga 5 meter då vi kom ovanför ön & både jag å Rasmus blev nog lite bleka om nosen stundvis... men det gick över så fort en rulle började tjuta ;-)

Vi hade påslag med jämmna mellanrum & jag fick upp den första fisken, en Wahoo som var rätt så rolig att drilla :-D

Första Wahoo

WAHOO!!

Sen var det Ramus tur att känna på dom.... 

Rasses 1a Wahoo

Rasses Wahoo + besättning

Det kom även upp en Dorado medell liten som högg över en wobbler innan jag fick drilla min 2:a Wahoo

Yttligare en Wahoo

Även detta fiske fick klockan att ticka på å det var dax att vända skutan mot hamn igen innan det skulle bli mörkt...

 

 

Å vem av oss fick största fisken då????

 

Största Wahoo

Ja Rasmus.... ;-/

 

Efter att vi kommit iland träffde jag bossen för Fishing Dream´s butik igen & han ville att jag skulle berätta för mina fiskeintresserade vänner att om dom skulle komma ner till Santa Maria & ville fiska så skulle han ge dom ett Schysst pris..... och kanske en liten länk till deras sida.... ;-)

 

 /Peter

Antal kommentarer: 2

2010-11-10 20:01:46

8-)

2010-12-27 20:10:41 - Lars Reidevall, lars.reidevall.gmail.com

Hej!
Skall åka till Sal i början på februari. Jag vill gärna
ha lite tips på fiske pga att jag och min kompis vill
fiska en del.
För oss gäller "bra fiske" mitt rekord är på segel fisk
ca 35 kg från Mexico.
Ring helst till mig på nr 033/258341
Hälsn Lasse
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)