Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Comeback på Storavan

2010-08-18

Det var äntligen dags för Nordsjön att få blöta skrovet efter att ha stått och häggat över en månad i garaget på en firma i Arvidsjaur som utför service på båtmotorer. Eftersom Richard var ledig idag, så låg ju Storavan som ett lämpligt resmål, för en lättare comeback.

 

Vädret idag var riktigt härligt, och solen stod hög på himlen, man skulle kunna kalla det för en riktig kanondag (vädermässigt). Jag hade fått med mig en besättning som bestod av Olivia, Rebecca och Johan, så kände sug efter att få tampas med öring. Målet för dagen var att njuta och förhoppningsvis lyckas landa någon ädel fisk. Dagens tripp var en riktigt kort sväng då det fanns annat som skulle primeras, så som fotbollsträning.

 

Vi sjösatte i Gullön, som de senaste gånger jag fiskat i Storavan. Där finns en fin båtramp och brygga för av- och påstigning. Vi gled ut tills vi fick ett bra djup på ekolod och plotter, och tacklade ut för att få ett/flera hugg. Vi tuffade på och tjejerna turades om att styra båten vilket gick superbra. Vi riktigt njöt i den rådande väderleken och tjejerna klev fram och la sig att vila så jag och Johan satt och surrade och käkade lite godis. Ett litet påslag på riggen och tjejerna vaknade och Rebecca skulle få ta första fisken. Tyvärr gick den lös, medan vi plockade upp det andra spöet. Vi tacklade ut igen och gled vidare. Kastade någon blick då och då på klockan och kände att det måste hugga snart eftersom klockan var på väg att slå. Vi hade 45 min kvar och då började vi kasta nötter till varandra, försökte fånga dom med munnen, de flesta landade i vattnet och ett fåtal hitta målets mun. Vi började styra hemåt då det högg...

 

VILKET HUGG!

Spöet löste ut i en gång, rullen skrek, spöet dunkade och linan spolade. Det var så vackert. Ett rigghugg helt enligt boken, det var hur härligt som helst. Man kunde se hur linan steg långt där bakom båten och en riktigt fin stjärtspole visade sig. Huh nu var det allt lite puls. De övriga spöna och riggarna plockades upp och Rebecca greppade tag om spöet och började drilla. Sakta men säkert närmade sig fisken båten och vi siade om storlek och hur det kändes för hon som drillade endorfinet sprudlade. Nu hade Rebecca bara tio meter kvar och då såg vi den, vilken öring, lång och prickig detta var bara för bra. Den såg ut att sitta bra och Rebecca följde instruktionerna till punkt och pricka, hon agerade lugnt, höll upp spöet och höll linan spänd. Öringen gjorde lite akrobatiska konster men kom allt närmare båten, jag tänkte att denna håvning får bara inte misslyckas. nu var det dags, ordentligt fokus och... YES! Där låg den i håven och kunde lyftas upp. Helt underbart!'

En glad Rebecca med en öring på 3,6 kg, vilket även är båtrekord.

 

Comebacken blev riktigt lyckad och alla var vi nöjda och glada nu återstår bara att se när det blir en brakmiddag av öringen.

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 1

2010-08-20 20:59:57

8-)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)