Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Seger Pjeskertrolling

2010-07-10

Richard: Haha nu högg det, säkert en gädda, nää vänta det kan vara en abborre eller.. Det är en öring!!

Anton: HÅVEN HÅVEN FRAM MED HÅVEN!

Så lät det när vi fick oss vinnarfisken under Pjeskertrollings elfte upplaga.

 

Med både Peter och Janne på "semester" var det bara för mig att ragga ihop några hangarounds till besättning, när det nu var dags för tävling. Med mig fick jag Anton Eliasson och Hannes Boström, båda två är goda vänner till mig. Vi värmde upp på fredagen på Gråträsket, där vi drillade ett antal gäddor och ett par finare abborrar. Där vi hade ett trippelhugg på gäddor, varav två blev landade. det var en riktigt härlig dag ute på det blå.

 

Tävlingen

Det var rätt friska vindar och molnigt när vi kom fram till pjesker, en hel del båtar hade hunnit sjösättas innan det var vår tur att blöta skrovet. Vi samlades borta på stranden för genomgång av tävlingen och när starten gick gav vi oss ut och började ganska snart tackla ut.

 

Vi hade tiggt ihop lite löja för att testa fiska med det, men vi började med skedar på djupriggarna. Jag hade satt ut två spön på ena riggen och höll på att släppa ut tredje spöet då det högg, de ord som utväxlades kan läsas ovan. Jag drillade öring lugnt och fint till båten, där Hannes kunde håva den och vi hade fått en kanon start!

 

Gäddor

Resten av dagen skulle gå till att kroka loss gäddor. Dessa glupska fiskar högg på precis alla beten och alla djup, men storleken var under kilot på de flesta. Eftersom minimåttet på gädda var 70 cm så behövdes det inte sparas så många gäddor. Vi landade totalt ca 30 gäddor den dagen, men bara en klarade 70 cm. Tävlingens största gädda vägde in på 5,29kg och fångades av Rut Granqvist. Robert Isaksson vägde in tävlingens största abborre på 1,24 kg.

 

Det var bra uppslutning på tävlingen över 70 båtar och jag tror att dom flesta hade det riktigt bra, en del hade kanske det för bra. Båt, motor och trailer var nog priset som lockade flest lottköpare av alla gick till Jan-Olov Edström.

 

 

Pokal och fisk framför båten 1,84 kg räckte till seger


/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)