Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Saltströmmen ISP TRIPPEN

2010-05-27

Tidig morgon, regnigt väder & trötta lirare. Så kändes det när jag (Richard) och mina två arbetskollegor styrde västerut för att testa lite fiskeutrustning å jobbets vägnar. Det var inget vidare väder i Sverige och tempen visade just så pass plusgrader medans regnet föll stadigt. När vi så nådde Junkerdal så var det slut på nederbörden och temperaturen steg ett par grader.

 

Vi bodde på Tuvsjyen camping som ligger ca 5 min från själva strömmarna, så man skulle kunna säga att vi befann oss rätt nära navet!

Lägenheterna var helt okej, fanns gott om sovplatser, tror nog vi hade två var om jag inte missminner mig. boende tuvs

 

 

 

Fisket då!


Jag och David har ju varit över till Norge ett par gånger, men för Anders var detta något nytt, men han visade på god kunskap och grundlig utbildning när vi knöt tackel på sidan av lunchen.

 

Vi provade diverse nyheter och fiskesätt som vi hade kommit överens om att göra och fisk fick vi, men tyvärr var det mesta små sej eller små torskar. Sen fick Anders ett hugg som var lite mer än det 1,5 kg torskarna som vi dragit och krokat loss på löpande band. Han drillade ett par minuter och kunde senare landa en torsk på 6,8kg

Anders Lindell

 

Detta skulle sedermera blir trippens största fisk, (nybörjar tur?!) ;)

 

 

Allt eftersom tiden gick så avtog fisket, vi testade allt, inström och utström, ovanför eller nedanför bron, alla tänkbara platser där man tidigare har fått bra med fisk! Det gick bara sämre och sämre, denna trend verkade drabba alla man träffade och snackade med, det var rent så illa att en del hade låtit bli att ge sig ut just därför att det nappade så dåligt.

 

Mitt i alla missär fick David ett hugg som var lite större, och upp till båten kom det en havskatt som låg någonstans mellan 4-6 kg, tyvärr så misslyckades gaffningen och katten gick lös och vände åter ner i djupet. Det gav oss lite energi att se att dom fanns där, men det var bara småfisk som kom upp därefter. Men vädret var riktigt bra och vi hade en jättetrevlig tur.

Vi har nu ännu mer erfarenhet över de olika prylarna vi har på fiskeavdelningen på Intersport i Arvidsjaur.

 

Sammantaget så vet man ju det om Saltströmmen att fisket är verkligen upp och ner! Dock så gör ju miljön samt även avståndet att man åker tillbaka dit, gång efter annan. Tänkte avluta rapporten, med en bild på bron (stora)

bron strömmen

 

 

/Richard - Team F4F

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)