Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Racksunds Fiskefestival

2009-07-18

Tisdagkväll = Testdag

Peter, Richard och Ellen i Idealen, Micke och Janne i Uttern samt Per-Åke och Dennis i Träbåten, det var upplagt för klassikern Racksund.

 

Gjorde en testsväng på Uddjaur

 

När vi anlänt till Racksund och satt upp förtält osv, gav vi oss ut en kort sväng på Uddjaur. Ellen Lindwall från skåne åkte ut på sin första trollingtur.

Den korta svängen resulterade i en öring på 45 cm som fick gå tillbaka. Sen lade vi oss i husvagnen och drömde om det stora hugget som skulle komma.

 

Första tävlingsdagen Onsdag

 

Vattnet låg spegelblankt på Aisjaur när Idealen som första båt gled under Dainakbron. Starten gick kl 12.00 och alla beten var i vattnet 12.05, sen tog det fyra minuter till innan det första hugget kom. Rille drillade in den första öringen som var godkänd och vägde dryga kilot.

Toppenstarten fortsatte med ytterligare ett hugg bara halvtimmen senare, denna gång på ett paravanspö, Ellen stod på tur att drilla. Hon började veva och utbrister "Det är ju för fan en haj det här" på rikitigt bred skånska. Tjejen fortsatte drilla och efter ett tag hade vi "hajen" vid båten och nu blev det spännande, för fisken var intresserad över att tjorva till det och ville inte ge sig i första taget den simmade in mot djupriggsvajern och det över spöet. Rille kunde då genom ett akrobatiskt nummer håva fiske liggandes under bomm och spö.

Ellen Lindwall

Ellen Lindwall med sin första öring på 1.58 kg

 

Efter det tog det en väldigt bra stund innan vi fler på slag. Första dagen resulterade i två invägda öringar. Vilket är en klart godkänd start.

 

Torsdag

Vi var uppe i ottan och åkte ut på Uddjaur före kl 06.00 och tacklade ut, Peter stod på tur och vi satt spända. pang en utlösning och öringen sticker rakt upp och bjuder på en riktigt vacker volt. Peter börjar drilla men den går lös. Då hugger det igen på andra riggen och även denna öring sticker upp till ytan och hoppar om möjligt ännu högre än den första. Vi ser att denna är något större och Peter börjar drilla. Vid båten kunde Rille håva en öring på dryga 1.5 kg. Dagen fortsatte med spegelblankt vatten och stekande hetta. Inte det bästa väder för fiske men det gick ju att genomlida.

 

Storgädda

Via telefon får vi i båten veta att Janne Fjellström från Team Fjellström och hans grabb fått en storgädda som var längre än gossen som mäter 130 cm.

 

Erik Fjellström en liten storfiskare!

 

 Janne Lindblom vägde in en öring, tagen på Aisjaur. 

 

Fredag

Dagen då det äntligen började blåsa och då tog det i ordentligt, vågorna gick och Ellen med mindre sjövana kände sig osäker på hur det skulle gå.

Denna dagen är inte så mycket att tala om vi hade inte ett enda napp. Silverminken däremot vägde in en ny ledaröring på 4.16 kg

 

Lördag

Sista tävlingsdagen slutade med minst lika mycket blåst. Däremot denna dag fick vi äntligen napp. Totalt den dagen fick vi två små öringar och en abborre.

Per-Åke kunde glädjas åt en andra plats i harrklassen

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)