Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

Saltströmmen

2009-05-09

Dag 1...

 

Havsfiskepremiär

kveite65cm

Första dagen gav lite blodad tand efter 30 min trolling landade båt två med Janne som skipper och spöhållare en kveite på 65 cm.

 

 

muchoo60cm

Den första dagen landade även Micke en kveite, lite mindre än Jannes men ändå en plattis. Mickes kveite mätte 60 cm. Båda kveitarna var för korta då minimåttet var 80 cm så dom fick genast gå tillbaka.

Dag 2...

Andra dagen och en blåsig dag, det var inte nådigt. Vi prövade att få havskatt men det verkar vara tugnt än, dom har helt enkelt inte kommit igång.

Efter ett resultatlöst kattfisket så riktade vi in oss på trolling. Resultatet för dagen blev endast ett par torskar, med den tyngsta på ca 4 kg. Vinden var inte dålig det var en spännande hemfärd från strömmen till campen, ideal båten hade inte allt för mycket att säga till om när den kursade mellan piskande vågor och otroliga tromber på vattenytan.

Dag 3...

wallin70cm

Första fisken på denna trollingdag var en kveite på retsamma 70 cm. Peter var det som fick drilla den och Richard kunde ta tag i spolen på fisken och lyfta in den i båten. Den andra båten åkte mot strömmen  och fick ett par torskar och en hyffsad sej.

Dag 4...

Dagen har beståt av storm och vi har inte vågat oss ut, men i skrivande stund har det börjat mojna och det ser utt att kunna bli en trevlig kväll (förutsatt att vindstyrkan minskar med ca 10 m/s)

 

Nu i efterhand kan vi säga att kväll/natt fisket gav rätt bra med fisk

för Jannes båt som körde hela natten på ett nytt ställe.

Dom fick en del mat torsk & två hälleflundror.

 

                            13,7kg & 7kg

Dag 5...

På morgonen åkte Peter, Richard  & Mats i väg till samma ställe

som Janne & c/o hade varit på natten där även dom fick bra med

mat torsk tills vinden åter igen ökade & fisket fick avbrytas för dagen.

 

 

 

Dag 6...

Båda båtarna åkte åter igen in i fjorden för att trolla av några fina kanter där vi hoppades på bra fiske.  Medans Peters båt gick in för Torsk körde Jannes gäng efter Kveite ett tag (men fick några fina Torskar) innan dom for & prövade en sista gång om Havskatterna hade börjat ta. (dock utan lycka) När Peter, Richard & Mats hade fått en del Torsk & trollade av en fin sträcka efter Hälle fick både Mats & Rille var sin mindre plattis.   En sak som vi har reagerat på är att alla trollade Hälleflundror under dom sista Norgeresorna har huggit på samma wobbler.....

      Mats Plattis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rilles Hälle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se fler bilder i Blidgalleri

Antal kommentarer: 1

2009-12-12 21:37:38 - Henri, henrigeimonen@hotmail.com

En sak som vi har reagerat på är att alla trollade Hälleflundror under dom sista Norgeresorna har huggit på samma wobbler..... = ???
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)