Rapporter & händelser

Lämna gärna en kommentar i fältet nedanför inlägget!

 

 

Ni navigerar i fältet till vänster för att hitta rätt tävling eller äventyr.

 

AM del 3 Tjeggelvasträffen 2017

2017-07-29

Då var det dags för båda teamen att åka upp till Örnvik för att delta i Tjeggelvasträffen anno 2017.

 

Lag 1 med Richard och Peter

Lag 2 med Janne, Amanda och Elin

 

Janne hade dragit båten till Arvidsjaur efter Racksundstävlingen för att besiktiga trailern på fredag förmiddag. Efter lite justeringar av bromsar och annat småfix gick den igenom med blanka papper! 

Efter det bar det iväg mot Örnvik för att förbereda inför starten på lördagsmorgonen. Teamet hade hyrt en stuga där vi satt och käkade middag samt smed våra planer för tävlingen. Efter det blev det en kvällspromenad i det härliga vädret till ett par andra team för lite trevligt surr såhär dagen innan tävling.

 

 

Det var mycket trevligt men tiden går fort när man har roligt, så när Amanda kände att det var dags för sängen tackade lag 2 för sig medan lag 1 blev kvar ett tag till. Klockan 0600 ringde väckaren och efter urstädning och frukost begav vi oss mot bryggan för att lösa startkort och ta en kopp kaffe innan det var dags att lägga ut.

 

Vädret var nästan vindstilla men med många mörka och tunga moln runt om. Vi lägger ut och planen var att fiska en bit ner på sjön och lag 1 åker ner direkt medan vi i lag 2 åker en bit för att sedan fiska oss neröver. 

 

Det dröjer inte särskilt länge innan det nappar på ena djupriggen men den släpper tämligen omgående strax efteråt hugger det igen men går lös direkt. Det blir sedan stendött i ett par timmar utan någon som helst aktivitet.

 

Vinden tar i och regnet har även det tilltagit då det löser ut ett spö på ytan och Amanda kan veva in en godkänd öring på 47 cm.

 

 

Därefter dröjer det en timma innan det återigen skriker i en rulle. Det har löst på ytan igen och nu är det Jannes tur att drilla. Fisken kör hårt och Janne börjar ana båtrekord då fisken gång på gång tagit lina och går nu opch stångar sig på djupet. Den ger tillslut med sig och då Elin håvar blir det ett garv i båten eftersom fisken totalt lurat Janne och vågen stannar på nästan 1,8 kg. 

 

 

Vid 14-tiden gick det åter på en fisk på ytan som Amanda fick ta in, men denna var för liten och återsattes blixtsnabbt. Kort därefter hugger det på ena djupriggen och Janne vevar in en röding som var precis 45 cm och den tredje godkända fisken var nu landad. Eftersom minimåttet för tävlingen är 4+ cm på röding var den klart godkänd, men ska den kunna räknas med i AM3 måste den passera 45 cm.

Himlen öppnade sig och regnet formligen östen ner, men inte slutade fisket för det. 

 

 

Det började bli dags att ta upp grejorna för att hinna till invägningen och medan Elin håller på att ta in ett ytspö, så hör hon hur det knarrar i en rulle på taket och misstänkte tjorv, men när hon insåg att så inte var fallet ropade hon på Amanda som genast kom och greppade spöet. Fisken kämpade på ett par minuter men fick sedan syna insida av håven och det visade sig vara en öring på 58 cm och med fyra godkända samt tre av dom till AM3 så var det en fin känsla inför invägningen. Väl i land gick snacket om hur trögfiskat det varit samt en del rykten om stora fiskar och fulla baljor (sex fiskar). Lag 2 vägde in tre fiskar förra året vilket gav en tredje plats så nu hoppades vi på förbättring. 

Invägningen startade och regnet tilltog. Inga jätte fiskar vägdes in och det team som ledde när det bara återstod två team att väga in hade tre godkända fiskar. 

Näst sist vägde Team Malmis in dagens största öring på 3,49 kg, men det var den enda han hade vilket var tur för oss. Vi vägde in fyra godkända fiskar och efter snabb huvudräkning så kändes det som att det skulle gå hela vägen. Efter sammanställning så står vi som segrare i både Tjeggelvasträffen och AM del 3 av totalt 42 båtar! 

 

 

Resultat:


Tjeggelvasträffen

1. Team F4F lag 2 128,1 p

2. RO RIV Fishing 82,9 p

3. Team Swodok 80,4 p

 

Am del 3

1. Team F4F lag 2 100,6 p

2. Team Swodok 80,4 p

3. Rengård 76,4 p

 

Totalen i Arjeplogsmästerskapet

1. Team F4F lag2, 281,2 p

2. Bottennappet 219,4 p

3. Team North Western 213 p

 

/Janne Team F4F lag 2

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)